Mainos

KUVAT: Putinin ja Obaman kylmä kohtaaminen

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin välillä ei lämpö leiskunut Aasian ja Tyynenmeren maiden kokouksessa.

Presidenttien pikaiset tapaamiset Pekingissä järjestetyssä kokouksessa kertovat omaa kieltään maiden tämänhetkisistä jännitteistä.

Diplomaattipiireissä Obaman ja Putinin kehonkielen tulkinnasta tullut miltei hupia. Tätä hupia riitti myös Pekingissä järjestetyssä kokouksessa.

Kokouksen avauksessa Kiinan presidentti Xi Jinping käveli sisään Obaman ja Putinin välissä. Kumpikaan miehistä ei väläyttänyt hymyä.

– Eikö se olekin kaunis? Putinin kuultiin kysyneen englanniksi koristeellisesta kokoushuoneesta osoittaen kysymyksensä Obaman suuntaan.

– Kyllä, Obama oli vastannut kylmään sävyyn.

Kolmikko pysähtyi presidentti Xin paikalle kokouspöydässä, jolloin Putin kurotti Obaman suuntaan ja taputti tätä olkapäälle. Obama ei juurikaan reagoinut tapahtumaan.

Tapahtumassa, jossa maiden johtajat osallistuivat puiden istuttamiseen, Putin käveli rehvakkaasti paikalle, tarttui lapioon ja lapioi sitten multaa juurten päälle.

Obama käveli paikalle puolestaan kädet ristissä selkänsä takana, tarttui lapioon, virnisti hiukan ja sitten lapioi multaa oman puunsa juurelle. Kun espanjankielinen uutisryhmä tavoitteli Obaman huomiota, vastasi presidentti vilkuttaen:

– Hei, hombre.

Kolme pikaista keskustelua

Valkoisen talon edustajan mukaan Obama ja Putin ehtivät keskustella päivän aikana kolmeen otteeseen, yhteensä noin 15-20 minuutin ajan. Keskusteluissa käsiteltiin muun muassa Iranin, Syyrian ja Ukrainan tilannetta. Kremlin edustaja on vahvistanut keskustelut.

Huolimatta siitä, että presidenteillä olisi paljon keskusteltavaa, toivoa yhteisen sävelen löytämisestä ei juurikaan ole. Jo aiemmin Obaman ja Putinin välisiä puhelinkeskusteluja on kuvailtu turhauttaviksi ja jännittyneiksi.

Lokakuun puolivälissä Putin syytti Obamaa vihamielisestä asenteesta Venäjää kohtaan. Obama taas tuomitsi "Venäjän aggression Euroopassa" tuoreessa puheessaan YK:n yleiskokouksessa.

Ei siis mikään ihme, että Venäjän ja Yhdysvaltain välien on kuvailtu olevan kireimmillään kylmän sodan jälkeen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.