Kuvat: Hollywood-tähti Jennifer Lawrence täytti 26 vuotta – tältä hän näytti uransa alussa

Salamannopeasti Hollywoodin halutuimpien näyttelijöiden joukkoon nousseen Jennifer Lawrencen ura alkoi jo vuonna 2006, kun hän oli vain 16-vuotias. 

Hollywood-tähti Jennifer Lawrence juhli eilen maanantaina 26-vuotissyntymäpäiväänsä.

Lawrence teki läpimurtonsa vuonna 2010 roolillaan elokuvassa Winters Bone. Elokuva palkittiin Sundance-elokuvajuhlilla parhaana elokuvana. 

Lawrence sai roolisuorituksestaan parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuuden. Hän oli tuolloin kaikkien aikojen toiseksi nuorin ehdokkuuden saanut naisnäyttelijä kyseisessä kategoriassa. 

Lawrencen ura alkoi kuitenkin jo paljon aiemmin. Hän aloitti näyttelemisen vuonna 2006 komediasarjassa Bill Engvall Show ja vieraili useissa tv-sarjoissa.

Vuonna 2007 Lawrence haki Bella Swanin roolia Twilight-elokuvassa, mutta hävisi taiston Kirsten Stewartille. Myöhemmin Lawrence on todennut olevansa tyytyväinen, ettei saanut roolia. 

Lawrence tunnettiin ympäri maailman viimeistään vuonna 2012, kunhän voitti sekä parhaan naispääosan Oscar-palkinnon että Golden Globe -palkinnon roolistaan elokuvassa Unelmien pelikirja

Jennifer Lawrencen tunnetuin rooli lienee Nälkäpeli-elokuvasarjassa. Nälkäpeli-elokuvia on tehty yhteensä neljä vuosina 2012-2015.

Rennon letkeästä asenteestaan tunnettu Lawrence ei käytä sosiaalista mediaa lainkaan.

Hän on arvostellut kärkkäästi esimerkiksi naisten ja miesten välisestä palkkaepätasa-arvosta Hollywoodissa ja hänet tunnetaan aktiivisena hyväntekijänä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja