Mainos

Kuvakisa ratkesi: Dolly on talven parhaiten pukeutunut koira!

MTV3:n järjestämä lemmikkien talviasu -kilpailu on ratkennut! Voittajaksi valikoitui Antti Pystysen Dolly-kääpiösnautseri, joka riemuitsee lumileikeistä tyylikäs harmaasävyinen mantteli päällään.

Raati painotti valinnassaan sitä, että lemmikki näyttää nauttivan olostaan. Tämän vuoksi kuvat, joissa lemmikki leikki tai liikkui, saivat raadilta ääniä. Parhaat kuvat valitsi MTV3:n nettitoimituksesta koostuva porukka Kennelliiton viestintäpäällikkö Kaija Unholan avustamana.

- Tärkeintä lemmikin asussa on käytännönmukaisuus. Koiraa, joka ei pakkasilla asua kaipaa, ei tarvitse siihen pukea. Lisäksi kaikki ylimääräinen voi häiritä koiran normaalia liikkumista ja eleitä, joten niitä kannattaa välttää.

Unholaa Dollyn asussa miellyttää eniten se, että puku ei häiritse koiraa yhtään ja sen materiaali näyttää käytännölliseltä.

- Asu ei saa kerätä lunta, joka koiran kehon lämmöstä sulaa nopeasti. Lisäksi puvun olisi hyvä olla helposti pestävissä, Kennelliiton Unhola sanoo.

Dollyn omistaja Antti Pystynen kertoo, että 1,5 Dolly totuttelee vielä asuunsa.

- Saimme sen ystäviltämme, joiden Elvis-staffille asu oli jäänyt pieneksi. Ovella Dolly vielä välillä vähän jähmettyy kun asua puetaan, mutta ulkona se reipastuu eikä enää huomaakaan asua, Pystynen kertoo.

- Dolly ei ole ollut näistä pakkasista juuri moksiskaan, vaan se jaksaa mennä pitkiäkin lenkkejä. Meillä on myös viisi kuukautta vanha kääpiösnautseri Iines, jolla on myös oma asu, Pystynen nauraa.

Kuvia kisaan tuli reilusti yli 100, joista kuvagalleriaan valikoitui 55 kuvaa. Joukossa oli muutama kissa, mutta muuten koirat jyräsivät - tietysti johtuen siitä, että muita eläimiä ei -30 asteen pakkasilla juurikaan ulos viedä. Kiitos kaikille osallistujille!

Katso Marja Sannikan juttu (Kymmenen uutiset 18.2.2011)

Seuraavat kuvat saivat raadilta kunniamaininnan:

Katso muut kilpailuun osallistuneet kuvat tästä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.