Kuusi vuotta sitten siepatuksi epäilty brittiteini pakeni, kun äiti halusi viedä hänet Suomeen

Kuusi vuotta kateissa ollut brittipoika on löytynyt Ranskasta 0:55
Poika katosi syksyllä 2017, kun hän matkusti yhdessä äitinsä ja isoisänsä kanssa Espanjaan – katso video!

Kuusi vuotta sitten kadonnut brittipoika Alex Batty pakeni äitiään, koska tämä halusi viedä hänet Suomeen, viranomaiset kertovat.

Kuusi vuotta sitten siepatuksi epäillyn brittiteinin Alex Battyn äiti saattaa olla Suomessa, kertovat viranomaiset. Alex Batty -niminen nuorukainen pakeni äitiään, koska tämä halusi viedä hänet Suomeen.

Asiasta kertovat muun muassa Reuters sekä brittilehdet Independent ja Sky News.

Viranomaisten mukaan Alex katosi äidin ja isoisänsä Espanjan-loman yhteydessä vuonna 2017. Teini löytyi Toulousesta Ranskasta keskiviikkona.

– Hän tiesi, että nomadi-tyylinen elämä äidin kanssa oli ”loputtava” sen jälkeen, kun äiti ilmoitti aikomuksistaan muuttaa Suomeen, Toulousen apulaissyyttäjä Antoine Leroy kertoi toimittajille.

Äiti oli pojan mukaan "melko epävakaa"

Brittiteinin äiti oli kidnapannut hänet 12-vuotiaana elääkseen yhdessä vaihtoehtoista elämää ulkomailla. Teiniksi kasvanut poika löydettiin Ranskan Toulousen kaupungin läheltä keskiviikkona. Brittiteini oli lähestynyt ohikulkijaa, joka vei hänet Revelin kylässä sijaitsevalle poliisiasemalle. Poika oli väsynyt vaellettuaan neljä vuorokautta vuoristossa, mutta hyvässä kunnossa.

Nyt viranomaisilla on ilmeisesti tietoa vaihtoehtoista elämää jatkaneen äidin olinpaikasta.

– On mahdollista, että äiti on tällä hetkellä lähtenyt Suomeen, kuten hän oli suunnitellut. Isoisän kerrotaan kuolleen noin kuusi kuukautta sitten, Leroy kertoo.

Leroy kertoo, että äiti oli pojan mukaan "melko epävakaa".

"Ei ollut mitään yhteyttä todelliseen maailmaan"

Leroylta kysyttiin, millaista elämää poika oli viettänyt viimeiset kuusi vuotta.

– He työskentelivät meditaation parissa. Ei ollut mitään yhteyttä todelliseen maailmaan. He uskoivat jälleensyntymiseen, Leroy toteaa brittilehti Independentin mukaan. 

Leroyn mukaan poika vietti aikaa äitinsä, isoisänsä ja noin 10 henkilön ”hengellisessä yhteisössä”. He viettivät aikaa Marokossa ja Etelä-Ranskassa. 

Lue myös:

    Uusimmat