Sieppaaja nappasi New Yorkissa pyöräilleen Charlotten, 9 – perheen painajainen päättyi lunnasvaatimuksesta löytyneen sormenjäljen ansiosta

Uutisklipit 2:18
Kadonnut 9-vuotias löytyi Yhdysvalloissa – näin erikoinen tapaus eteni

Yhdysvalloissa kadonnut tyttö on löydetty turvallisesti sen jälkeen, kun poliisi löysi hänet lunnasvaatimuslappuun jätettyjen sormenjälkien avulla.

Charlotte Sena, 9, katosi lauantaina pyöräillessään New Yorkin osavaltiossa, mikä käynnisti satojen ihmisten 48 tuntia kestäneet etsinnät. Asiasta kertoo CNN.

Myöhemmin perheen kotiin toimitettiin lunnasviesti, jossa viranomaisten mukaan oli epäillyn sormenjäljet.

Poliisi pystyi tunnistamaan hänet, sillä sormenjälki oli tietokannassaan yhdistetty rattijuopumustapaukseen vuodelta 1999.

– Jonkinlaisen vastarinnan jälkeen epäilty otettiin kiinni, ja pieni tyttö löytyi välittömästi kaapista, New Yorkin kuvernööri Kathy Hochul kertoi maanantai-iltana pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

"Jokaisen vanhemman pahin painajainen"

Poliisi kertoo, että epäiltyä 47-vuotiasta miestä kuulustellaan. 

Charlotten perhe oli retkeilemässä, kun hän katosi lauantaina Moreau Lake State Parkin metsäisellä alueella.

– Se oli jokaisen vanhemman pahin painajainen,Hochul sanoi CNN:lle.

Charlotten katoamisen jälkeen lunnasvaatimusviesti pudotettiin hänen perheensä kodin postilaatikkoon varhain maanantaina. Rakennusta valvova poliisi keräsi sen talteen ja tunnisti sormenjäljet.

– Tutkintaa auttoivat lisäksi matkapuhelintiedot ja puiston kävijätiedot, Hochul kertoi CNN:lle.

Charlotte oli "turvassa ja hyvässä kunnossa", poliisit kertoivat, mutta hänet oli viety varotoimenpiteenä sairaalaan.

– Charlotte on saattanut kokea valtavan trauman, kommentoi Callahan Walsh National Center for Missing & Exploited Children -järjestöstä BBC:n yhdysvaltalaiselle kumppanille CBS:lle.

Laajat etsinnät

Poliisi kertoi, että etsintä- ja pelastushenkilöstöä oli mukana 400 lainvalvontaviranomaisten, kuten FBI:n, vapaaehtoisten palokuntien ja yksityisten ryhmien lisäksi.

Charlotten täti pyysi tietoja TikTokin kautta. Poliisin mukaan etsintäoperaatio ulottui lähes 80 kilometrin päähän. 

Puisto suljettiin, kun osavaltion poliisit perustivat lähistölle tienvarsipisteitä ja pyysivät tiettävästi joitakin kuljettajia sallimaan autojensa tutkimisen.

– Myös FBI on avustanut tapauksen selvittämisessä, kuvernööri Hochul sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat