Kuusi suomalaista kuntovalmentajaa - kiistaa roolista

F1-varikolla nähdään tällä kaudella peräti kuusi suomalaista kuntovalmentajaa.

Autosport.comin mukaan kuljettajien kuntovalmentajien rooli on aiheuttanut kiistaa uuden kauden alla. Säännöt rajoittavat auton parissa työskentelevän henkilöstömäärän 60:een per talli. FIA:n kilpailunjohtaja Charlie Whiting kertoo kiistan aiheutuneen siitä, lasketaanko kuljettajien henkilökohtaisia kuntovalmentajia mukaan tähän kiintiöön.

- Jotkut fysiot vain huolehtivat kuljettajasta, taputtavat häntä päähän, kun hän haluaa, ruokkivat ja juottavat häntä ja kannattelevat hänen sateenvarjoaan. Miten siitä voi sanoa, että työskentelisi auton parissa? Mutta jotkut heistä käyttävät varikkotaulua tai laittavat paikalleen renkaidenlämmittimiä, Whiting kertoi Autosportille.

Whiting aikoo jatkossa laskea kuntovalmentajan mukaan 60 työntekijän kiintiöön, mikäli työtehtäviin kuuluu muutakin kuin kuljettajan fysiikasta huolehtimista.

- Ainakin kahden tallin on täytynyt muuttaa työskentelytapaansa antaen jollekulle muulle varikkotaulun hoitamisen, jotta sitä ei tee fysio, Whiting tietää.

Valtteri Bottaksen kuntovalmentaja toimii entinen kymmenottelija Jaakko Ojaniemi. Heikki Huovinen jatkaa hallitsevan maailmanmestarin Sebastian Vettelin valmentamista. Antti Vierula valmentaa tällä kaudella Sergio Pereziä. Viime kaudella Vierula valmensi Lewis Hamiltonia, joka saa nyt Mercedekselle siirryttyään valmentajakseen Ville Viholan. Antti Kontsas jatkaa Jean-Eric Vergnen kanssa työskentelemistä ja Mika Salminen ryhtyy valmentamaan Adrian Sutilia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja