Kuumenna ulkomaiset pakastevadelmat ennen käyttöä

Uusien norovirusepidemiatartuntojen välttämiseksi Evira kehottaa käyttämään ulkomaisia pakastevadelmia ainoastaan hyvin kuumennettuna.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira käskee kuluttajia tarkistamaan hankkimiensa pakastevadelmien alkuperän ja ruokamyrkytysten välttämiseksi tarjoilemaan ulkomaiset vadelmat ainoastaan riittävän kuumentamisen jälkeen.

Ulkomaista alkuperää olevat pakastevadelmat pitää kuumentaa 90 asteessa vähintään kahden minuutin ajan.

Vadelmia ei tulisi missään nimessä käyttää ilman kuumentamista esimerkiksi jälkiruuissa tai täytekakuissa. Jos marjat käytetään sulatuksen jälkeen sellaisenaan, tai jos niitä on kuumennettu vain lievästi, mahdolliset virukset eivät tuhoudu.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat