Mainos

Kuuban presidentti vierailee Vatikaanissa

Kuuban presidentti Raul Castro tapaa tänään paavi Franciscuksen Vatikaanissa. Castron on määrä kiittää paavia siitä, että hän osaltaan auttoi parantamaan Kuuban ja Yhdysvaltojen välisiä suhteita.  

Argentiinalainen paavi Franciscus on ensimmäinen eteläamerikkalainen paavi. Hän oli avainroolissa Kuuban ja Yhdysvaltojen välisissä salaisissa neuvotteluissa, joiden seurauksena maat ilmoittivat palauttavansa diplomaattiset suhteensa yli 50 vuotta kestäneiden jännitteiden jälkeen.  

Katolisen kirkon ylimmän hallinnon, Pyhän istuimen, mukaan paavi neuvotteli osapuolten välillä henkilökohtaisesti. Lisäksi Vatikaani järjesti vierailun kummankin maan delegaatioille viime lokakuussa.  

Vatikaanin mukaan paavin ja presidentin välinen tapaaminen on yksityinen.  

Ennen vierailua Vatikaanissa Castro osallistui Venäjällä eilen järjestettyihin voitonpäivän juhliin. Vatikaanissa käytyään hän tapaa Roomassa Italian pääministerin Matteo Renzin.  

Vatikaani ilmoitti viime kuussa, että paavi Franciscus vierailee Kuubassa syyskuussa. Sieltä hän jatkaa matkaa Yhdysvaltoihin tapaamaan presidentti Barack Obamaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.