Kutsuva kevätkoti

Kevät inspiroi uudistamaan kotia, ja mielikuvitus avaa tietä ideoille. Nyt annetaan menneelle talvelle kyytiä antamalla luovuuden kukkia.

Kevätaurinko paljastaa talven tunnelmavalaistuksen jäljiltä nurkkia, jotka on mukava saada siistiksi. Samalla kannattaa uudistaa puhdistusvälineet. Siivoaminen ei juuri houkuttele, jos kaapissa odottaa ikääntynyt ja tehoton imuri tai virttynyt lattiamoppi. Puhtaan raikas koti antaa keväälle luvan astua sisään.

Värien voimaa

Räväkkyyttä sisustukseen saa värien ilotulituksella. Kevät saa mielen sykkimään uutta energiaa, joka saa näkyä myös sisustuksessa. Erilaisten värien kokeilun voi aloittaa yksityiskohdista, kuten rasioista, tyynyistä tai uusista kukkaruukuista.

Matto on tärkeä kodin sisustuselementti, joka sitoo huoneen värit ja esineet yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Samalla saa uudistettua nopeasti ja kätevästi sisustuksen ilmettä. Pirteydellään ja värikkyydellään ihastuttavat esimerkiksi tanskalaisen Ricen tuotteet.

Lempeitä sävyjä

Joskus tuntuu paremmalta, kun kesä hiipii kotiin vähitellen. Aurinko sulattaa jään, ja räystäältä tippuvat pisarat ovat kuin musiikkia korville. Makuuhuoneessa hehkuvat pehmeät pastellisävyt, esimerkiksi tyylikäs vanha roosa.

Suosittu valkoinen väri saa kaverikseen levollisia sävyjä, jotka tekevät tunnelmasta harmonisen. Omaa arkea ja kotia voi piristää myös tuoreella kukkakimpulla tai ihastuttavalla orkidealla.

Houkutteleva kevätkattaus

Pienet yksityiskohdat tuovat sisustukseen kiinnostavuutta. Värit ja sisustuksen tunnelma saavat vaihdella paitsi vuodenaikojen, myös mielialan mukaan. Uutta ja vanhaa voi yhdistellä rohkeasti.

Kaikki eivät ole viherpeukaloita, mutta kukat voivat kukkia muutenkin: huonekaluissa, tyynyissä ja astioissa. Mustardseed & Moonshine -studion kattauksessa hehkuvat Etelä-Afrikan eksoottiset kasvit. Näitä käsintehtyjä tuotteita myy Butiken på Landet Porvoon Kulloossa.

Kekseliäitä ratkaisuja

Erilaisia kalusteita, hyllyjä ja lipastoja yhdistellään uudella tavalla. Kokonaisuudesta muodostuu persoonallinen lopputulos, joka tuntuu omalta kodilta.

Entisajan myyntipöydät lasihyllyineen ovat haluttua tavaraa. Vitriinit ja ovelliset kaapit pitävät kodin aarteet suojassa, ja esille voi ottaa vuodenaikojen mukaan vaihtuvia esineitä. Astioiden lisäksi vitriinikaappeihin voi laittaa aivan mainiosti myös vaikkapa silkkihuiveja, kauniita hansikkaita ja upeita korkokenkiä.

Kauniit sisustusratkaisut syntyvät myös vaatimattomista materiaaleista. Valmiita tyynyjä ja liinoja voi maustaa ompelukorin tarvikkeilla. Somisteeksi sopivat esimerkiksi pitsinpalat, nauhat ja napit.

Lastenhuone piristyy pienestä

Lastenhuoneessa tärkeää on ennen kaikkea toimivuus: tilaa tulisi olla leikille, mielikuvitukselle ja unelle. Suunnitteluun voi ottaa mukaan pikkuväen omia ideoita. Inspiraatiota sisustukseen antavat hauskat kalusteet, pehmoiset unikaverit ja lapsen omat suosikkileikit.

Pentikin Bongo lastenmallisto sisältää vuodevaatteita, pyyhkeitä ja kankaita. Lisäksi mallisto täydentyy kevään aikana keraamisilla asioilla ja aterimilla. Tuotteissa seikkailevat koirat, kissat, puput ja siilit sekä monet muut hauskat hahmot.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Laura Ashley, Pentik, Rice, Mustardseed and Moonshine, House Doctor

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja