Kutsumaton vieras kummitteli Suuren vaalitentin mainoskatkolla – Nyt Paavo Väyrynen kertoo MTV Uutisille tempauksestaan

Ketkä olivat MTV:n suuren vaalikeskustelun voittajat ja häviäjät? 8:32
Kuka voitti ja kuka hävisi Suuressa vaalitentissä? Siitä keskusteltiin Kymmenen uutisissa.

Paavo Väyrynen (tl.) oli ainoa eduskuntapuolueen puheenjohtaja, jota ei kutsuttu MTV Uutisten Suureen vaalitenttiin. Vanha kettu sai kuitenkin äänensä kuuluviin mainoskatkolla.

Seitsemän tähden liikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen on sinnikäs mies. Keskustan kanssa koetun välirikon jälkeen Väyrynen on perustanut kaksi puoluetta, saanut kelpo tuloksen presidentinvaalissa ja pyrkii nyt viemään perustamansa puolueen eduskuntaan.

Ahkeruudesta huolimatta Väyrynen ei ole päässyt tv-tentteihin muiden eduskuntapuolueiden kanssa. Sekä Yle että MTV jättivät marginaalista kannatusta nauttivan puolueen pois suurimmista vaalitenteistään. Väyryselle oli varattu paikka Ylen pienpuoluetentissä, mutta hän jätti menemättä sinne.

Väyrynen on valittanut kohtelustaan omassa blogissaan ja mediassa. Lisäksi hän on tiettävästi kannellut kohtelustaan ainakin Ylen hallintoneuvostolle ja oikeusasiamiehelle.

Kun mikään ei auttanut, Väyrynen osti viisi sekuntia mainosaikaa MTV:n Suuren vaalitentin mainoskatkoilta.

– Terve! Miksiköhän tähtiliikettä syrjitään, kysyy Väyrynen mainoksessa.

Näin Väyrynen vastaa

MTV Uutiset tavoitti Paavo Väyrysen vaalikiertueelta Vantaan Myyrmäestä.

Ostit MTV:n Suuren vaalitentin mainoskatkolta viisi sekuntia mainosaikaa. Miksi?

– Sen takia, koska MTV:n keskustelussa ja vaaliohjelmissa me emme ole ollenkaan esillä, vaikka olemme eduskuntapuolue. Suomessahan on kymmenen eduskuntapuoluetta ja meidät olisi pitänyt ottaa huomioon samalla tavalla kuin muutkin eduskuntapuolueet.

Kannattiko viiden sekunnin mainospaikan ostaminen? Siinä ajassahan ei kummoista viestiä saa läpi.

– Valitettavasti meillä ei ole rahaakaan, kun emme saa puoluetukea. On pakko tyytyä lyhyeen mainokseen, mutta kyllä se on huomattu. Olen tavannut tänään muutamia ihmisiä, jotka ovat huomanneet mainoksen ja pitäneet sitä hyvänä.

Kuinka paljon mainos maksoi?

– En muista... olisiko parin tuhannen euron luokkaa tämä mainoksen ajaminen.

Milloin päätitte, että tämä mainospaikka pitää ostaa?

– Heti siinä vaiheessa kun oli tiedossa, että meitä ei oteta myöskään MTV:n vaalikeskusteluun. Helsingin Sanomathan meidät kutsui tiistain eduskuntapuolueitten puheenjohtajien keskusteluun. Sekä Yle että MTV syrjivät meitä tavalla, joka on käsittämätön.

Onko kampanjointi kärsinyt pahasti tästä asiasta?

– Voi hyvänen aika! Televisiojulkisuudella on aivan ratkaiseva merkitys vaalitulokseen. Kun yksi eduskuntapuolue suljetaan kokonaan televisiojulkisuuden ulkopuolelle, niin onhan se aivan mahdotonta.

Mistä luulette, että tämä johtuu?

– Jaa-a, sitä teidän täytyy kysyä Ylen ja MTV:n vastaavilta toimittajilta.

Vakiintuneet eduskuntapuolueet mukana

MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen, millä perusteella MTV on valinnut osallistujat vaaliohjelmiin?

– Valitsimme ohjelmiimme vakiintuneiden eduskuntapuolueiden edustajia. Väyrysen puolueella ei ole kansan mandaattia, sehän perustettiin vasta viime vuoden lopussa. Sinisten ottaminen mukaan oli mielestämme perusteltua, koska puolue on yksi hallituspuolueista ja sillä on 17 kansanedustajaa.

Lue myös:

    Uusimmat