Kurkku-melonikeitto

Kurkku-melonikeitto
Copyright MTV Oy 2003
Julkaistu 13.08.2003 17:21(Päivitetty 10.02.2005 11:52)
  • 2 cantaloupe-melonia (ogen, galia, sokeri)
  • tilkka vettä
  • n. 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • mustapippuria
  • (jääpaloja)
  • 1-2 kiinteää avomaankurkkua
  • (4 rkl silputtua keitto- tai savukinkkua)
  • persiljaa tai sitruunamelissaa
  • 1. Halkaise jääkaappikylmät melonit ja poista siemenet lusikalla kovertaen. Leikkaa melonit lohkoiksi ja poista kuori. Paloittele hedelmäliha ja kaada palat korkeaan kulhoon tai kannuun.
  • 2. Lisää vesi ja sitruunamehu ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tai käytä monitoimikonetta. Mausta ja nosta jääkaappiin odottamaan.
  • 3. Leikkaa pestyt kurkut ohuiksi suikaleiksi (raastimella tms) tai kuutioi ne pieneksi.
  • 4. Jaa keitto neljälle lautaselle, nosta sekaan pari jääpalaa, kurkkukuutiot, kinkkusuikaleet ja vähän vihreää koristeeksi.
  • Tarjoa alkuruokakeitoksi tai virkistäväksi välipalaksi.

- Toim. Kati Nappa

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle