- 2 cantaloupe-melonia (ogen, galia, sokeri)
- tilkka vettä
- n. 1/2 sitruunan mehu
- ripaus suolaa ja sokeria
- mustapippuria
- (jääpaloja)
- 1-2 kiinteää avomaankurkkua
- (4 rkl silputtua keitto- tai savukinkkua)
- persiljaa tai sitruunamelissaa
- 1. Halkaise jääkaappikylmät melonit ja poista siemenet lusikalla kovertaen. Leikkaa melonit lohkoiksi ja poista kuori. Paloittele hedelmäliha ja kaada palat korkeaan kulhoon tai kannuun.
- 2. Lisää vesi ja sitruunamehu ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tai käytä monitoimikonetta. Mausta ja nosta jääkaappiin odottamaan.
- 3. Leikkaa pestyt kurkut ohuiksi suikaleiksi (raastimella tms) tai kuutioi ne pieneksi.
- 4. Jaa keitto neljälle lautaselle, nosta sekaan pari jääpalaa, kurkkukuutiot, kinkkusuikaleet ja vähän vihreää koristeeksi.
- Tarjoa alkuruokakeitoksi tai virkistäväksi välipalaksi.
- Toim. Kati Nappa