Mainos

Kuparivarkaat sotkivat tietoliikenneyhteydet - epäillyt pidätetty

Kuparivarkaiden epäillään aiheuttaneen laajan vian pääkaupunkiseudun tietoliikenneyhteyksiin.

Operaattori TDC Oy:n mukaan Helsingin Pasilan rautatiekiskojen tuntumasta on viety suuri määrä kaapelia ja samalla on katkennut useita kuituyhteyksiä.

Poliisi kertoo pidättäneensä varkaudesta epäiltynä kolme suomalaismiestä Ilmalan varikon tuntumasta puolenyön aikaan. Miehiä ei enää epäillä liikennetuhotyöstä.

Tutkinnanjohtaja, komisario Lauri Hakkalan mukaan on varsin poikkeuksellista, että varastetaan käytössä olevaa kaapelia.

– Ei ole tiedossa, että tällaista kaapelivarkautta olisi aiemmin ainakaan suuressa mittakaavassa toteutettu. Yleensä romumetallia varastetaan jollain tavalla irtaimena, mutta että purettaisiin rakenteita ja sieltä anastettaisiin kaapelia, niin tämä on ainakin toistaiseksi ollut harvinainen tekotapa, Hakkala sanoo.

Operaattori arvioi, että tietoliikenne-yhteydet saadaan kuntoon klo 17 mennessä.

Viasta kertoi ensimmäisenä uutissivusto AfterDawn.

Kaidevarkaita etsitään yhä

Helsingin poliisi tutkii myös muun muassa Finlandia-talon arvokaiteiden varkautta. Viime viikolla katosi kaksi arvokaidetta, minkä jälkeen loput kaiteet laitettiin tehovalvontaan. Messinkiset kaiteet muistuttavat kuparisia. Poliisi ei ole tavoittanut kaiteiden viejiä.

Metallivarkaudet ovat yleistyneet viime vuosina. Poliisin mukaan pääosa kiinnijääneistä metallivarkaista on suomalaisia.

Tulli kertoi viime syksynä törmänneensä useisiin metallinsalakuljetusyrityksiin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.