Kuopiossa Kallansilloilla joukkokolari, kuvat näyttävät tuhot – osallisena oli 31 ajoneuvoa, poliisi tutkii onnettomuuden syytä

Yli 80 000 kotitaloutta ilman sähköä – tältä näyttää Kuopion kymmenien autojen ketjukolari 1:11
Kuvat näyttävät, kuinka pahaa jälkeä 40 auton kolarissa syntyi.

Kuopiossa Kallansilloilla valtatiellä 5 tapahtui iltapäivällä useiden kymmenien ajoneuvojen kolari. Onnettomuudessa loukkaantui poliisin mukaan kolmisenkymmentä ihmistä, mutta kukaan heistä ei  saanut vakavia vammoja.

Hätäkeskus sai kello 15.30 ilmoituksen kymmenen ajoneuvon liikenneonnettomuudesta, jossa oli ensitietojen mukaan osallisena parikymmentä ihmistä. Myöhemmin poliisi kertoi onnettomuudessa olleen mukana noin 40 autoa, mutta lopulta autojen lukumääräksi tarkentui 31.

Noin 35 ihmistä kuljetettiin pelastuslaitosken mukaan tarkistettavaksi. Pelastuslaitos joutui irrottamaan kaksi ihmistä ajoneuvoista.

Ketjukolari aiheutti poliisin mukaan runsaasti ruuhkia ja liikennehaittaa. Viimeiset autot saatiin hinatuksi pois onnettomuuspaikalta noin kello 18 ja paikka raivatuksi kello 18.30. Sen jälkeen liikenne on sujunut jälleen normaalisti. 

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Sää oli tapahtuma-aikaan hyvin huono. 

Kuopiossa Kallansilloilla joukkokolari – osallisena jopa 40 autoa 0:32
Tältä näyttää Kuopion kymmenien autojen ketjukolari

11 vuotta sitten samassa paikassa yli 70 auton ketjukolari

Samassa paikassa Kallansilloilla tapahtui lähes tasan 11 vuotta sitten yli 70 auton ketjukolari.

Yle kertoo jutussaan, että lievästi loukkaantuneita oli poliisin mukaan kuutisenkymmentä. Melkein kaikki autot vaurioituivat.

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa ehdittiin antaa suuronnettomuushälytys. Hälytys kuitenkin purettiin, kun todettiin, että tilanne ei ole niin vakava.

Lue myös:

    Uusimmat