Kuopiossa auton alle jäänyt 3-vuotias lapsi oli tyttö – hoitaja oli liikkeellä siskosten kanssa: "Piha oli tuttu leikkialue lapsille"

1:29
Poliisi luonnehtii tapahtunutta monen onnettoman yhteensattuman summana – katso, kuinka murheellinen tapahtumasarja eteni.

Poliisi on tehnyt alustavia puhutuksia Kuopion Puijonlaaksossa sijaitsevalla onnettomuuspaikalla ja jatkaa teknistä tutkintaa. 3-vuotias tyttö kuoli auton peruutettua hänen päälleen eilen iltapäivällä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Arto Elomaa Itä-Suomen poliisista kertoo, että hoitajan kanssa liikkeellä olleet kaksi lasta olivat siskokset. Heitä hoitanut henkilö on täysi-ikäinen.

– Piha oli tuttu leikkialue lapsille, Elomaa sanoo.

Piha-alueella oli tapahtuma-aikaan useita henkilöitä. Poliisi selvittää nyt heidän havaintojaan ja sitä, onko tapauksella silminnäkijöitä.

– En voi siis varmaksi sanoa, onko tapauksella silminnäkijöitä. Poliisi on tehnyt alustavia puhutuksia, mutta paperille kirjattuja varsinaisia kuulusteluita ei ole vielä tehty. Kuljettakaa ei myöskään ole vielä kuultu.

Henkilöautoa tutkitaan

Poliisi tutkii traagista tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Virkavalta pitää myös mahdollisena, että kyseessä oli puhtaasti onnettomuus, jossa kuskin oli vaikea havaita auton taakse juossutta lasta.

Elomaa painottaa, että asia selviää esitutkinnassa eikä hän tahdo spekuloida asialla.

– Nyt kuulostelemme ja kyselemme näitä asioita ja tutkimme ajoneuvoa. Kyseessä oli henkilöauto, tutkinnanjohtaja kertoo.

– Tutkinta on yhä alkuvaiheessa. Tiedotamme asiasta lisää siinä tapauksesta, jos jotakin uutta konkreettista ilmenee.

Tutkinnanjohtajan käsityksen mukaan sivullinen paikallaolija oli soittanut ambulanssin. Lasta yritettiin elvyttää piha-alueella ennen ensihoitajien saapumista.

Näin tilanne eteni

Kaksi lasta oli hoitajansa kanssa ulkona lähestymässä kerrostalon piha-aluetta polkua pitkin eilen iltapäivällä, kun 3-vuotias lapsi juoksi edellä kerrostalon piha-alueelle.

Samaan aikaan keski-ikäinen mies oli peruuttamassa autoaan piha-alueella, jonne oli pysäköitynä myös muita ajoneuvoja. Lapsi juoksi pysäköityjen autojen välistä peruuttavan auton taakse ja jäi takarenkaan alle.

Elvytystoimia jatkettiin Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, mutta tyttölapsi menehtyi saamiinsa vammoihin.

Osallisille järjestettiin kriisiapua. Alkoholilla ei poliisin mukaan ollut osallisuutta tapahtuneeseen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja