Kuopion tuska levisi Mikko Kärnän Rautavaaraan – vaativat päästä tv:n sääkartoille: "Sijaitsemme kaiken kulminaatiopisteessä"

Rautavaaran kunnanjohtaja Mikko Kärnä vaatii, että Rautavaara merkittäisiin tv-uutisten sääennustusten sääkartoille, Kärnä kertoo tiedotteessa. 

Kunnanjohtajan mukaan asialle olisi monia hyviä perusteluja.

– Rautavaara sijaitsee kaiken keskellä ja kaiken kulminaatiopisteessä. Katsomalla Rautavaaran säätä voidaan varsin hyvin hahmottaa, millainen sää on samalla hetkellä myös esimerkiksi Kuopiossa, Joensuussa tai Kajaanissa. Pidämme perin hämmentävänä, että Rautavaaran kaltaista keskeistä pistettä ei ole koskaan nähty tv-uutisten sääennustusten sääkartoilla ja vaadimme, että meidät lisätään sinne.

Kärnän mukaan Rautavaaralla on huomattu, kuinka kuopiolaiset ovat närkästyneet, kun Kuopio on taas poistettu tv-uutisten sääkartoilta.

– Tunnemme suurta sympatiaa kuopiolaisia kohtaan ja ymmärrämme närkästyksen, mutta kuopiolaisetkin varmasti ymmärtäisivät miksi Rautavaara olisi Kuopiota parempi ja keskeisempi kohde sääkartoille. 

Kärnän mukaan, jos Rautavaaran nimeämistä sääkartoille kokeiltaisiin, tulisi siitä pysyvä käytäntö. 

– Vaikka "mualiman napana" tunnettu Kuopio poistuu sääkartoilta, on sinne mahdollista saada tilalle koillissavolainen kulminaatiopiste, Suomen Samoa Rautavaara.

Kuopio ilmestyi sääkartoille

Pohjois-Savon alueella sosiaalisessa mediassa on jo pidempään kohistu siitä, miksei Kuopiota ole sääkartoilla. Myös Savon Sanomat nosti asian esille jo joulukuussa. 

Viime sunnuntaina kuopiolaiset pääsivät vihdoin iloitsemaan, kun kaupunki löytyi Ylen tv-lähetyksen sääkartoilta. Ilo ei kestänyt pitkään, sillä jo maanantain lähetyksessä sääkartoilla oltiin palattu aiempaan: Kuopiota ei ollut enää kartalla. 

Kuopiolaiset pettyivät pahemman kerran, selviää Iltalehden kysyessä kaupunkilaisilta.

Valitettavasti Kuopiota ei taideta jatkossa nähdä enää sääkartoilla, sillä kyseessä oli kertaluonteinen kokeilu, Ylen Sään meteorologien esihenkilö Anne Borgström kertoiSavon Sanomille.

Lue myös:

    Uusimmat