Mainos

Kuopion turmabussin jarruista ei löydetty vikaa, eikä kuljettaja enää syytä niitä onnettomuudesta

1:25

Kuopion turmabussin jarruista ei ole löydetty vikaa, joka olisi estänyt niiden toiminnan. Bussin kuljettaja ei myöskään enää sano onnettomuuden johtuneen jarruista, kertoo Onnettomuustutkintakeskus (Otkes).

Linja-auto syöksyi eilen sillalta alas junaraiteille suuressa onnettomuudessa, jossa kuoli neljä ihmistä ja loukkaantui useita.

Poliisi tiedotti eilen, että bussia kuljettanut henkilö oli kertonut alustavassa kuulemisessa, että auton jarrut eivät toimineet risteyksessä. Kuljettajan kertomuksen mukaan bussi suistui tieltä tämän seurauksena.

Tapausta tutkiva Otkes kertoo, ettei linja-auton jarruista ole löydetty sellaista vikaa, joka olisi estänyt niiden toiminnan risteystä lähestyttäessä. Myös linja-auton ja sen renkaiden kunto on todettu hyväksi.

Kuljettaja ei ole kyennyt kertaamaan onnettomuuteen johtaneita tapahtumia tai syitä Onnettomuustutkintakeskukselle. Kuljettaja ei myöskään enää sano onnettomuuden johtuneen jarruista.

– Kuljettaja ei kuulemisessa pystynyt kertomaan tarkkaa tapahtumien kulkua, eikä myöskään ilmaissut ulosajon johtuneen jarrujen pettämisestä, tiedotteessa kerrotaan.

Tähän mennessä on selvinnyt, että linja-auton nopeus oli risteyksen kohdalla suuri. Tämän puolesta puhuvat onnettomuuspaikalta löytyneet jäljet, linja-auton ajopiirturi sekä paikalla olleiden kertomukset. Muuten onnettomuuden taustat ovat kuitenkin hämärän peitossa.

Otkesin mukaan tapauksen tutkinta etenee kuulemisten, faktojen keruun ja tiedon analysoinnin merkeissä. Tutkinnan on määrä valmistua puolessa vuodessa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja