Kuopion bussiturmaa tutkitaan neljänä kuolemantuottamuksena – suruviesti vielä osalle lähettämättä

2:21

Poliisi on jatkanut Kuopion eilisen bussiturman selvittämistä. Poliisi on nyt selvittänyt bussissa matkanneiden kansalaisuudet. 

Kuopion bussiturmassa kuoli kaksi Ruotsin kansalaista, yksi Suomen kansalainen ja yksi molempien maiden kaksoiskansalainen, kerrotaan Itä-Suomen poliisista. Kuolleista kolme on naisia ja yksi mies.

Yhteensä linja-autossa oli 21 matkustajaa ja kuljettaja. Tilausmatka oli matkalla Ruotsista Kuopioon, kun se törmäsi Kuopiossa riittymärampin kaiteeseen ja putosi sillalta rautielle. Turmassa kuoli neljä ihmistä ja loukkaantui vakavasti neljä, usempi loukkaantui lievemmin. Lisäksi onnettomuudessa mukana olleista henkilöautoista yhden auton kuljettaja toimitettiin loukkaantuneena sairaalaan.

Poliisin mukaan kaikkia omaisia ei ole vielä tavoitettu, joten suruviesti on osalle lähettämättä.

Aikaisemmin on kerrottu, että bussissa oli ruotsinsuomalaisia. Poliisi kertoo nyt, että matkustajista 12 henkilöllä on Suomen kansalaisuus, seitsemällä henkilöllä Ruotsin kansalaisuus ja kolme henkilöllä molempien maiden kaksoiskansalaisuus.

Turmaa tutkitaan kuolemantuottamuksina

Poliisi kertoo nyt, että onnettomuutta tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä neljänä kuolemantuottamuksena.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Jäntti Itä-Suomen poliisista kertoo STT:lle, että tapauksen tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Onnettomuuden mahdollisina syinä tutkitaan teknistä vikaa, kuljettajan toimintaa ja terveydentilaa sekä liikenneolosuhteita.
Tutkinnassa poliisi puhuttaa onnettomuuden osallisia ja todistajia, Jäntti kertoo. Poliisi aloitti matkustajien kuulemiset jo eilen ja on jatkanut kuulemisia tänään.

Linja-auto nostettiin viime yön aikana pois junaradalta ja siirrettiin sisätiloihin jatkotutkimuksia varten.

Poliisi on tehnyt teknisen rikostutkinnan onnettomuuspaikalla. Muilta osin tekninen tutkinta jatkuu yhä.

– Totta kai tässä tutkitaan muun muassa linja-auton kuntoa, Jäntti sanoo STT:lle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja