Kuopiolainen Anssi todisti hetkeä, kun kouluiskusta epäilty kohtasi poliisit kauppakeskuksen sisällä – "Näin, kun henkilö tuli poliisia kohti toinen käsi ylhäällä"

MTV Uutiset Live Kuopiossa: Tässä aulassa poliisi lopulta pysäytti Kuopion hyökkääjän – Anssi todisti tapahtumia työpisteeltään 8:36

Silminnäkijän mukaan Kuopion kouluiskusta epäilty lähestyi poliisia käsi ylhäällä ennen kuin poliisi ampui häntä. 

Kuopiolaisen HitMixin radiotoimittaja Anssi Saarelainen todisti poliisioperaatiota Kuopion kauppakeskus Hermannin sisällä tiistaina.

Saarelainen todisti, kuinka kouluiskusta epäilty Joel Marin kohtasi poliisit kauppakeskuksen toisessa kerroksessa ennen kiinniottoa. 

– Näin, kuinka henkilö tulee poliisia kohti ainakin toinen käsi ylhäällä ja siinä vaiheessa kuului huutoa. Sanoista en saanut selvää, mutta olettaisin, että poliisi käskyttää pysähtymään. Tilanne oli todella nopea. Kuului kaksi laukausta ja uhkaaja tipahti maahan.

Poliisi ampui Marinia tilanteessa jalkaan.

Saarelainen oli välikohtauksen aikaan omalla työpisteellään radiokopissa. Hän todisti tapahtumankulkua lasiseinän takaa.

Hänen mukaansa tilanteessa oli paikalla kaksi poliisia, joista toinen oli raskaasti varustautunut ja toisella oli mukanaan poliisikoira.

Hyvin nopeasti laukausten jälkeen paikalle saapui myös ensihoitoa ja palokuntaa.

Kauppakeskuksen toinen kerros avattiin tänään

Hyökkäys kuopiolaisen kauppakeskuksen tiloissa sijaitsevaan Savon ammattiopistoon tapahtui tämän viikon tiistaina. Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa ollut poliisitutkinta on saatu viimein päätökseen ja se on avattu yleisölle. 

Hyökkäyksestä epäilty Joel Marin vangittiin tänään epäiltynä yhdestä murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä. Hän loukkaantui tilanteessa vakavasti ja on edelleen sairaalahoidossa. 

Voit katsoa silminnäkijän koko haastattelun ylläolevalta videolta.  

Lue myös:

    Uusimmat