Kuolonkolari Maalahdessa – auto törmäsi jalankulkijaan 100 km/h -alueella

Pohjanmaan Maalahdessa tapahtui kuolonkolari perjantaina iltapäivällä, poliisi tiedottaa.

Miehen kuljettama auto törmäsi jalan kulkeneeseen naiseen ennen kello 17 Jurvantiellä Kolinantien risteyksessä alueella, jossa on 100 km/h -nopeusrajoitus. Nainen kuoli onnettomuuspaikalla. Tapahtunutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kuolemantuottamuksena sekä kuolemansyyn tutkintana. Poliisi ei tiedota asiasta enempää, koska asiaan liittyy salassa pidettävä kuolemansyyn selvittäminen.

Närpiössä henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti auton ajauduttua liikenneympyrän yli sunnuntain vastaisena yönä puoli kahden aikaan. Poliisin mukaan kuljettaja oli ajanut Rantatietä Korsnäsin suunnasta suurta nopeutta alueella, jossa oli 50 km/h -rajoitus. Vähän ennen liikenneympyrää auto ajautui tien oikeaan reunaan ja jatkoi liikenneympyrän ja ajokaistan yli. Tämän jälkeen auto osui keskikorokkeeseen ja jatkoi sillä 30 metrin matkan, kunnes pysähtyi. 

Poliisi tavoitti myös yhden kaaharin Pohjan valtatiellä Seinäjoella perjantai-iltana. Moottoripyöräpoliisi lähti kaaharin perään ja sai mitattua autolle nopeuden 173 km/h, kun nopeusrajoitus oli 80 km/h. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat