Kuohkeutta kutreihin

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden lähettämiin kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten kuivaa ihoa hoidetaan ja, miten saadaan hiuksista tuuheammat.

Vihreiden silmien meikki

Hei! Minua kiinnostaisi tietää, minkä värinen luomiväri sopisi vihreille silmille ja vaaleanruskeille hiuksille, joissa on vaaleita raitoja? Kiitos jo etukäteen!

Asiantuntija vastaa:

Hei! Vihreitä silmiä korostaa upeasti liilan, luumun ja kanervan sävyt. Voit myös testata kultaa, kuparia ja pronssia, ne toimivat myös hienosti hiustesi sävyihin.

Kuivan ihon meikki

Miten saan kauniin meikin? Ihoni on todella kuiva. Ja päivää myöten meikki alkaa tavallaan halkeilla. Eikä näytä enää luonnolliselta.

Asiantuntija vastaa:

Koska ihosi on kuiva, suosittelen sinua panostamaan ihon hoitopuoleen; hyvään kosteutukseen, naamioihin ja säännölliseen kuorintaan. Kokeile meikin alle Silk Comfort Day Care -päivävoidetta. Se suojaa, kosteuttaa ja ravitsee kuivaa hipiää. Käytä hellävaraista kuorintaa kasvoille ja kaulalle noin kerran viikossa ja vaihtele erilaisia naamioita, ihosi kunnon mukaan, ja käytä kerran-pari viikossa. Meikkikin pysyy kasvoilla paremmin, eikä halkeile, kun ihosi on paremmassa kunnossa.

Arkimeikkiä

En aina ehdi meikata töihin kuin meikkivoiteen, valokynän, puuterin, kulmavärin, ripsarin ja poskipunan verran. Kun töissä vilkaisen peiliin, on tulos jotenkin mitäänsanomaton, eivätkä piirteeni nouse esiin millään tavalla. Pienet silmäni näyttävät entistäkin pienemmiltä pelkän ripsarin kanssa. Olisiko mitään nopeaa kikkaa, millä saisin kasvoihin lisää eloa nopeasti? Erityisesti silmiin.

Asiantuntija vastaa:

Moikka! Meikkaat mielestäni varsin kivasti arkena, kun kerrot käyttäväsi noinkin montaa meikkituotetta! Toki voit lisätä meikkiisi rajauksen, saat tehtyä sen nopeasti ripsen tyveen ja se korostaa katsetta jo kummasti. Testaa Nivean Soft Liner -rajauskynää, joka on koostumukseltaan pehmeä ja levittyy luomelle todella hyvin. Hehkua ja raikkautta iholle tuo Stay Real Terra Powder -aurinkopuuteri, jota kannattaa sipaista kasvoille isolla siveltimellä. Testaa!

Kuohkeutta kutreihin

Pesen hiukseni iltaisin ja ne kuivuvat nukkuessani. Aamulla ne eivät ole kovin edustavat, mutta aikaa ei ole muuhun kuin harjaamiseen. Töissä päädynkin hätäponnariin. Hiukseni ovat pitkät, suht paksut, mutta aamulla latistuneet. Onko mitään nopeita kampausvaihtoehtoja ponnarin lisäksi? Tärkeintä olisi, että saisin edestä hiuksia pois, jotta ne eivät häiritse minua töitä tehdessäni. Lisäksi juuri etummaiset hiukset tekevät koko tukasta latistuneen oloisen. Tai olisiko jotain tuotetta hiuksille, jolla saisin pirteämmän tukan? nimim. Epätoivoinen

Asiantuntija vastaa:

Rullaa tukkaasi aamulla muutama iso tarrarulla ja suihkuta hiuksiin Volume Sensation Express Styler – muotoilunestettä antamaan kutreille kuohkeutta ja ryhtiä. Anna rullien olla tukassa sen aikaa, kun teet muita aamutoimia. Poista rullat, harjaa hiukset läpi ja heitä pää alaspäin ja suihkuta tukan tyveen Volume Sensation -hiuskiinnettä. Näin saat hiuksiin reilusti runsautta.

Voit myös kokeilla letittää etuhiukset ja kiinnittää ne kivalla pinnillä, kukkakoristeella tai pannalla. Tämä muodikas etuletti on hauskan näköinen, nopea tehdä ja raikas vaihtoehto hätäponnarille.

Liian vaalea pohja

Hei! Olen 14-vuotias tyttö. Minulla on vaalea iho (010 Ivory), mutta yleensä vaaleimman meikkivoiteen valittuani muistutan kuin muumiota. Minulla on jonkin verran epäpuhtauksia ja ne eivät millään lähde pois. Olen kokeillut muun muassa apteekin ja kaupan tuotteita, mutta mielestäni ne eivät ole mitenkään poistanut vaan vain lisänneet epäpuhtauksia. Etsin siis suht peittävää, mutta ei liian ja ei vaaleaa. Eli haluaisin tuntea sen, kun näkee että meikki on se oikea ja ei näytä rasvaiselta. Talvisin minulla on kylläkin aika hilseilevä/kuiva iho, joka sitten näkyy ajanmittaa meikissä. Eli siis mitä meikkejä Nivean valikoimista neuvoisit minulle? Ja suositteletko mitä väriä? Olisiko puuterista hyötyä?

Asiantuntija vastaa:

Suosittelen sinua kokeilemaan Teint Delight -geelimeikkivoidetta. Se on luonnollinen, hyvin kosteuttava meikkivoide ja peittää juuri sopivasti. Puuteroi meikkipohja kevyesti Ideal Finish -kivipuuterilla. Kun hankit uutta meikkivoidetta, testaa väriä aina kasvoille, lähelle kaulan ihoa, jotta sävy olisi mahdollisimman lähellä omaa ihonväriäsi. Jos haluat kasvoille tervettä hehkua, levitä puuteroidun meikkipohjan päälle isolla siveltimellä Stay Real Terra Powder -aurinkopuuteria.

Peitä ja korosta

Hei! Mihin kohtaan kasvoilla käytän valokynää ja mihin peitekynää? Mikä niiden ero on?

Asiantuntija vastaa:

Peitekynän tarkoitus on peittää punaisuutta kasvoilla, häivyttää tummuutta silmien alta tai tasoittaa näppyjä kasvoilta. Valokynä taas antaa hehkua, korostaa ja kirkastaa katsetta sekä tuo valoa kasvojen korkeimmille kohdille.

Valokynää käytetään silmän sisä –ja ulkonurkkiin, kulmaluun alle, otsan keskikohtaan, nenän päälle, leukakuoppaan, ohimoille ja pohjustamaan silmämeikkiä, eli liikkuvalle luomelle.

Peitevoidetta taas voit levittää niille paikoille, joihin haluat meikkivoiteen kanssa lisä peittävyyttä, tai toki voit käyttää sitä myös sellaisenaan.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat