Kuohkeat lämpimät voileivät

Saako lämpimistä voileivistä muhkeamman näköisiä, jos juustoraasteeseen lisää kananmunia?
T: Hannele

Hei Hannele!
Näin on! Lämpimistä voileivistä saa muhkeampia, kun niihin lisää munaa juustoraasteen joukkoon. Sopiva määrä on 1 muna noin 2 dl:lle juustoraastetta. Juustona kannattaa käyttää pääosin sulatuksen kestävää emmental-tyyppistä juustoa, esim. Emmental tai Polar-juustoja.

Sini- tai valkohomejuustoa voi lisätä halutessaan murustettuna hieman sekaan. Myös mausteita voi laittaa seokseen, esim. rakuunaa tai kirveliä ja tai yrttisuolaa.

Lämpimät leivät

Leivät voidellaan halutessa (voi, margariini tms).

Täyteaineeksi sopivat esim. kinkku- tai kalkkunaleikkeleet, savukala, nakit, pihvit tms.

Lisäksi voi laitta kasviksia: paprikaa, tomaattia tai vaikkapa maustekurkkuviipaleita.

Ja lopuksi laitetaan (maustettu) juusto-munaseos päälle.

Kuorrutus tehdään kuuman uunin (225-250 asetta) yläosassa tai grillivastuksella, kunnes leivät saavat kauniin värin.

Ystävällisin terveisin
Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat