Mainos

Kuntien eläkevakuutus voisi kaatua virhesijoituksiin

Kuntien eläkevakuutus voisi menettää virhesijoituksilla koko omaisuutensa. Keva ei kuulu muiden työeläkelaitosten ristiintakausjärjestelmään, joten se kantaa mahdolliset tappionsa itse.

Turun Sanomien mukaan mahdollisuus eläkevakuutuksen kaatumiseen on olemassa, koska valtio ei ole asettanut laitoksen sijoitustoiminnalle tai vakavaraisuudelle mitään rajoituksia.

Kevan eläkevastuiden piiriin kuuluu noin 800 000 suomalaista, joista runsaat 300 000 on jo eläkkeellä. Eläkkeiden maksaminen heille ei kuitenkaan ole vaarassa missään tilanteessa.

Eläkevarat ovat turvassa

Viestintäjohtaja Arja Lerssi-Lahdenvesi Kuntien eläkevakuutuksesta korostaa, että kuntien eläkevarat ovat turvassa.

Eduskunta on säätänyt Kuntien eläkevakuutusta koskevassa kunnallisessa eläkelaissa eläkevarojen sijoitusten tuottavuudesta ja turvaavuudesta sekä hajautuksesta ja rahaksi muutettavuudesta.

Eläkevastuurahaston varoja sijoitettaessa on huolehdittava sijoitusten varmuudesta, tuotosta ja rahaksi muutettavuudesta sekä hajauttamisesta, Lerssi-Lahdenvesi toteaa. Kuntien eläkevakuutuksen sijoitussalkku on laajasti hajautettu.

Kunnallisen eläkejärjestelmän rahoituksen takaavat kaikki Suomen kunnat yhteisvastuullisesti. Itse asiassa kuntatyöntekijöiden eläkkeet ovat tätä kautta vähintään yhtä hyvässä turvassa kuin muissa vaihtoehdoissa.

Kuntatyöntekijöiden eläkemaksu on lailla säädetty yhtä suureksi kuin yksityisten yritysten työntekijöiden. Sen suuruus ei ole riippuvainen Kuntien eläkevakuutuksen sijoitustoiminnan onnistumisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.