Kuninkaallisen hääpäivän säätä hankala ennustaa

Hääpäiväksi toivoisi usein aurinkoista ja lämmintä säätä, mutta prinssi William ja Catherine Middleton joutuvat todennäköisesti juhlimaan rakkauttaan epämääräisessä kelissä.

Hankalasti ennustettava hääpäivän sää ei ole vain hääparin pulma, vaan moni juhlista vastaava taho sekä kaduille linnoittautuneet hääfanit toivovat kirkasta ilmaa. Eikä tuhannet lehtikuvaajat ja toimittajatkaan pistäisi pahitteeksi, jos hääparista saisi napattua aurinkoisia otoksia - sateenvarjojen ja umpinaisten kärryjen suojissa piilottelevien rakastavaisten sijaan.

- Ei käy kateeksi brittimeteorologeja, jotka parhaansa mukaan yrittävät ennustaa huomista säätä. Näyttäisi siltä, että huomenna Lontoon yllä on hyvin epämääräinen säärintama, eli on mahdollisuudet sumuun, auringonpaisteeseen, rankkaan sateeseen, jopa ukkoseen, sanoo Forecan meteorologi Pekka Pouta.

Poudan mukaan huomisen lämpötila voi olla mitä tahansa 10 ja 20 lämpöasteen välillä.

- Haitari johtuu kuurosateista. Jos kohdalle iskee rankkasade, voi lämpötila pudota reilustikin. Todennäköisimmin huomenna vihkimisen ja hääkulkueen aikana on puolipilvinen tai pilvinen sää ja noin 16 astetta lämmintä. Sateen todennäköisyys on yksi neljästä, Pouta sanoo.

Iltaa kohden ukkosen riski kasvaa, mutta silloin hääpari on jo Buckinghamin palatsin suojissa juhlimassa ystäviensä kanssa.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat