Mainos

Britanniassa häiden turvajärjestelyihin ennätysbudjetti

Britanniassa tehdään viimeisiä valmisteluja huomisia kuninkaallisia häitä varten.

Prinssi Williamin ja KateMiddletonin häät ovat suuroperaatio, jossa ei puntia lasketa. Häihin odotetaan suurta joukkoa merkkihenkilöitä, joten turvajärjestelyt ovat sen mukaiset.

- Turvallisuusjärjestelyjähän täällä on tehty jo viikkokaupalla ja esimerkiksi helikoptereita lentää keskustan yllä koko ajan. Lisäksi tänne on soluttautunut poliiseja. Hääseremoniaa on turvaamassa ainakin 5 000 poliisin vahvuus. Häiden turvajärjestelyihin laitetaan historiallisen suuri summa, kertoo häävalmisteluja Britanniassa seuraava MTV3 Uutisten toimittaja Rita Strömmer.

- Radikaalin muslimijärjestön uhkaukset huomisen hääpäivän häirinnästä on otettu vakavasti ja kielletty. Myöskään äärioikeiston kaavailema vastamielenilmaus ei saanut viranomaisten lupaa. Epäilyksiä siitä, että joukko monarkeja vastustavia brittejä kokoontuisi huomenna, on kuitenkin ilmassa, mutta poliisin mukaan kaikki häiriköinti lopetetaan lyhyeen.

Huomenna Britannia hiljenee viettämään ylimääräistä vapaapäivää voidakseen seurata seremoniaa. Innokkaimmat monarkian rakastajat ovat jo leiriytyneet hääparin kulkureitin varrelle nähdäkseen edes vilauksen idoleistaan.

Britannian huomisia kuninkaallisia häitä seuraa televisiosta arviolta kaksi miljardia ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.