Kuningatarpiirakka pullataikinasta

Myllyn Paras pullataikinalevyistä syntyy helposti ja nopeasti maukas kuningatarpiirakka.

Ota taikina sulamaan ja nipistele sulaneiden taikinalevyjen reunat kiinni toisiinsa yhdeksi isoksi levyksi reunallisen uunipellin pohjalle ja reunoille painellen. Jätä kohoamaan rauhassa liinan alle ja lähde vaikka odotellessasi poimimaan mustikoita tai muita marjoja

Noin 1-8 tunnin päästä laita marjat piirakan päälle ja piirakka uuniin. Kesähelteellä tunti siis riittää, jotta piirakkataikina kohoaa, mutta viileämmällä kelillä tai viileässä huoneessa taikina saa kohota kauemminkin

iso uunipellillinen

1-2 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (1-2 kg)
n. 200 g paistonkestävää mustikka- tai vadelmamarmeladia
n. 4dl vadelmia
n. 4 dl mustikoita
sokeria
Voiteluun: munaa

Levitä 1 pkt / 8 kpl pullataikinalevyjä vierekkäin reunalliselle pellille täyttäen pellin. Nipistä sulaneet levyt yhteen reunoistaan yhdeksi isoksi uunipellille sopivaksi piirakkapohjaksi. Muodosta piirakkaan pienet reunat eli venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille. Anna levyjen kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min - 1 h ).

Halutessasi voit tehdä kuvan mukaiset kierrereunat, käytä ohjeeseen toinen paketti taikinaa reunojen tekemiseen: levitä toisen paketin levyt kohoamaan leivinpaperin päälle leivinliinan alle.

Levitä marmeladi lastan avulla hyvin kohonneen pullapohjan päälle. Halutessasi leikkaa toisen paketin kohonneesta pullataikinalevyistä pitkiä suikaleita ja kieritä ne pyöreiksi sormen paksuisiksi nauhoiksi. Kieritä nauhat toistensa ympäri ja asettele piirakkapohjan pinnalle ruudukoksi. Laita ruudukkoihin mustikoita ja vadelmia vuorotellen. Voit laittaa piirakkaan marjat myös ilman pullaverkkokuviota. Voitele pullataikinanauhat ja reunat munalla. Paista 175-200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25-35 min.

Voit laittaa kypsälle piirakalle vielä tuoreita marjoja ruutuihin ja tehdä päälle kiilteen hyytelösokerilla (ohje hyytelösokeripaketin kyljessä).

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat