Kuningatar Elisabet teki lahjoituksen Ukrainan sodan uhreille: "Tämä on epätavallista kuninkaalliselle perheelle"

Kuningatar Elisabet vallassa 70 vuotta – mitä hän merkitsee Britannialle? 11:10
Kuningatar Elisabet vallassa 70 vuotta – mitä hän merkitsee Britannialle?

Kuningatar Elisabet on osoittanut tukensa ukrainalaisille tekemällä poikkeuksellisen lahjoituksen.

Muun muassa Vanity FairET ja Town&Country uutisoivat, että kuningatar Elisabet teki hiljattain suuren lahjoituksen Ukrainan sodan uhreille.

Buckinghamin palatsin lähde vahvisti ET:lle, että kuningatar on tehnyt suuren lahjoituksen Yhdistyneen kuningaskunnan katastrofien hätäkomitea Disasters Emergency Committee DEC:lle. DEC perusti hiljattain Ukrainan humanitaarisen vetoomuksen, jossa kerätään lahjoituksia ukrainalaisten auttamiseksi Venäjän hyökkäyksen keskellä.

Kuningattaren tekemän lahjoituksen tarkkaa summaa ei ole kerrottu julkisuuteen. The Sunin tietojen mukaan lahjoitus tehtiin kuningattaren yksityisistä varoista.

– Tämä on epätavallista kuninkaalliselle perheelle, koska he pysyvät yleensä poissa politiikasta eivätkä tarjoa rahallista tukea, palatsin lähde kertoi ET:lle.

DEC jakoi torstaina twiitin, jossa se kiitti kuningatarta lahjoituksesta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Suuret kiitokset hänen majesteetilleen kuningattarelle siitä, että hän jatkaa katastrofien hätäkomitean tukemista ja että hän teki anteliaan lahjoituksen DEC Ukrainan humanitaariselle vetoomukselle, DEC kiitti twiitissään.

Kuningatar lahjoitti DEC:lle myös muun muassa vuonna 2015 Nepalin maanjäristyksen avustustoimiin, vuonna 2014 Ebola-kriisin helpottamsieksi ja vuonna 2019 hirmumyrsky Idain tuhojen korjaamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat