Kuningatar Elisabet hyväksyi brexit-lain – parlamentin puhemies aikoo jättää tehtävänsä

Pääministeri Rinne: Näyttää selvältä, ettei brexit tapahdu sopimuksen kanssa –"Britannian tilanne on aikamoinen sekasotku" 2:14
Pääministeri Rinne: Näyttää selvältä, ettei brexit tapahdu sopimuksen kanssa – "Britannian tilanne on aikamoinen sekasotku"

Britannian kuningatar Elisabet on hyväksynyt lain, jonka tarkoituksena on estää sopimukseton ero EU:sta, parlamentin ylähuone tiedotti.

Käytännössä lain voimaantulo oli jo tätä ennen varmaa, sillä kuningattaren vahvistus on pelkkä muodollisuus.

Britannian pääministeri Boris Johnson on toistuvasti sanonut, että Britannia jättää EU:n lokakuun lopussa, oli sopimusta tai ei.

Oppositio on niin ikään viestittänyt, ettei se tule tänäänkään tukemaan Johnsonin vaatimusta uusien vaalien järjestämisestä ennen lokakuun puoliväliä.

Brittiparlamentin puhemies ilmoitti siirtyvänsä syrjään

Britannian parlamentin alahuoneen puhemies John Bercow aikoo jättää tehtävänsä. Bercow ilmoitti päätöksestään parlamentin istunnossa tänään.

Bercow sanoi, ettei asetu ehdolle ennenaikaisissa vaaleissa, jos parlamentti äänestää tänään niiden järjestämisen puolesta. Hän kertoi myös, että jättää joka tapauksessa puhemiehen tehtävät lokakuun lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat