Kun nuori nainen nousi sillan kaiteelle Helsingissä, Marcus keskeytti lenkkinsä, Laura autonsa ja tragedia estettiin joukkohalilla – poliisi ylistää apua tarjonneita

4:28
Kriisipuhelinpäivystäjä auttaa, oli kriisi pieni tai suuri – Jani Verho kertoo, miten kohdata itsetuhoinen ihminen puhelimessa

Helsingin poliisi jakoi sosiaalisessa mediassa kiitokset ihmisille, jotka estivät nuorta naista tekemästä itsemurhaa viime vuoden lopulla.

Poliisi kertoi saaneensa kiireellisen tehtävän Kulosaaren sillalle, jossa lenkkeili myös Marcus-niminen mies.

– Marcus ohitti lenkillä nuoren naisen ja ajatteli, ettei pimeässä ja sateessa seisseellä nuorella naisella ollut kaikki hyvin. Hän kysyi, onko kaikki hyvin? Nainen ei vastannut, joten Marcus jatkoi matkaa seuraten katseellaan taaksepäin, poliisi kirjoittaa.

Yhtäkkiä nainen katosi sillan jalkakäytävältä, joten Marcus palasi poliisin mukaan takaisin. Mies huomasi naisen seisovan sillan kaiteen ulkopuolella, edessään hyinen merki.

– Marcus alkoi jututtaa nuorta naista ja huitoi paikalle apua. Laura ja Outi pysähtyivät autolla auttamaan, poliisi jatkaa.

Apuun riensi myös bussinkuljettaja.

– Kaikki tarrautuivat yhtä aikaa naiseen, joka otti avun ja halaukset vastaan. Poliisipartion päästessä paikalle Marcus, Laura ja Outi olivat sillalla pitämässä naisesta huolta.

Poliisi muistuttaa, että viranomaiset ovat hädänalaista ihmistä autettaessa vasta toinen vaihtoehto.

– Ensimmäinen ja tärkein olet sinä! Arjen turvallisuus kuuluu kaikille. Kiitos Marcus, Laura ja Outi!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja