Kumpula, Helsinki 1.8.2002

Tule luokseni niin saat käyttöösi idyllisen siirtolapuutarhamökin puutarhoineen ja kebabgrilleineen Helsingin helmasta Kumpulasta. El Ninon iskiessä voimme siirtyä ulkoruokintakeittiöömme, joka on katettu terassi, varustuksenaan tynkä-jugoslavialainen miniliesi.

(ohjeet neljälle)

Minimozzarellasalaatti

1 prk Creme Fraichea
1 sitruuna
1 prk minimozzarellapalloja
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 puntti tuoretta minttua
lajitelma erilaisia salaatteja esim. tammenlehvä, sidesalaatti ja jääsalaatti
oliiviöljyä

Pese salaatit ja revi käsin sopiviksi paloiksi. Asettele salaatti tarjoiluastian pohjalle ja kaada päälle oliiviöljyä. Sekoita muut aineet keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele vadin keskelle ja leikkaa mukaan tuoretta maalaisleipää.

Kahden kalan grillipihvit

200 g tuoretta lohta
200 g tuoretta ahventa
1 prk oliiveja
1 pieni prk kaprista
valkosipulia
ruohosipulia
basilikaa
Sambal Olek -chilitahnaa
1 kananmuna
suolaa ja valkopippuria

Kuutioi kalat pieneksi. Sekoita mukaan pilkottuja oliiveja sekä kaprista maun mukaan. Lisää kynsi valkosipulia sekä yrtit. Mausta lopuksi yhdellä teelusikallisella chilitahnaa. Sekoita massaan yksi kananmuna ja anna levätä hetki kylmässä ennen grillausta.

Avocado- ja perunanyytit

4 perunaa
1 avocado
100g siitakesieniä tai esim. herkkusieniä, keltavahveroita ym.
suolaa
valkopippuria
oliiviöljyä
punaviinietikkaa

Esikeitä perunat kypsiksi ja paloittele. Paloittele sienet ja avocado. Kääri ainekset folioon ja mausta suolalla, valkopippurilla ja oliiviöljyllä. Lisää pakettiin hyvin vähän punaviinietikkaa. Sulje nyytit ja grillaa noin puolituntia riippuen grillin kuumuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat