Kummalliset flunssalääkkeet – tepsivätkö nämä todella?

Flunssakausi on nyt pahimmillaan ja pöpöt kaatavat väkeä petiin minkä ehtivät. Tarjolla on toinen toistaan kekseliäämpiä vinkkejä terveenä pysyttelyyn – menevätkö nämä jo överiksi?

Luonnon parantavaan voimaan nojaavan College of Naturopathic Medicinen edustajan, professori Leslie Solomonianin flunssavinkit voivat vaikuttaa erikoisilta. Hänen mukaansa kylmät, märät sukat jalassa voi näyttää nenää ikäville oireille ja liikunta voi sittenkin olla hyvästä, kun tunnet ensimmäisten vaivojen ilmenevän?

Kuuntele jazzia

Terveyspalveluja tarjoavan amerikkalaisyritys Newtopian tekemän tutkimuksen mukaan kuuntelemalla jazzia 30 minuutin ajan parannat vastustuskykyäsi, sillä se rentouttaa ja tekee sitä kautta kehosta tehokkaamman vastuksen pöpille.

Laita jalkoihisi kylmät, märät sukat

Perinteisesti toimenpiteen voisi kuvitella nimenomaan houkuttelevan flunssapöpöjä, mutta Solomonian kehottaa vetämään märät sukat jalkaan ennen nukkumaan menoa.

Laita kylmät, märät sukat jalkaasi ja vedä sen jälkeen lämmittävät villasukat niiden päälle. Mene nukkumaan ja laita jalkojesi päälle vielä lämittävä peite, Solomonian sanoo. Edustajan mukaan toimenpide parantaa jalkojen verenkiertoa, mikä helpottaa alkavia flunssaoireita.

Hikoile hieman

Yleensä liikuntaa kehotetaan välttämään viimeiseen asti kipeänä, mutta Leslie Solomonian kehottaa päinvastaiseen. Hänen mukaansa kevyesti lämmittävä liikunta voi auttaa, kun ensimmäiset flunssaoireet ilmestyvät. Muista kuitenkin, että liikunnan on oltava hyvin kevyttä, sillä kunnon hikijumppa ei ole hyväksi kipeälle keholle.

Liikunta kipeänä ei kuitenkaan kannata, sillä tämän vinkin kokeileminen voi aiheuttaa jopa kuoleman. Jos liikut kipeänä, sydämesi rasittuu ja tämä voi johtaa sydäntulehdukseen, joka on vaarallinen ja vaikea sairaus. Emme siis suosittele kokeilemaan tätä vinkkiä.

Suklaa auttaa!

Tätä neuvoa moni sairaana oleva taatusti noudattaa – suklaan mussutus voi nimittäin helpottaa sairauspäiviä. Fazerin sinisen sijaan on kuitenkin valittava voimakasta, tummaa suklaata, joka sisältää paljon antioksidantteja. Jos vielä lisäät ripauksen hunajaa suklaan päälle, saat parhaat tehot herkusta irti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja