Mainos

Kulvik voitti veroriidan

Sponsorin entinen toimitusjohtaja Hannes Kulvik on voittanut korkeimmassa hallinto-oikeudessa kahdeksan vuotta kestäneen jälkiveroriitansa.

Verottaja haki Kulvikilta noin 250 miljoonan markan saatavia ns. Kouri-kauppojen liikevoitoista, joita Kulvikin epäiltiin piilottaneen ulkomaille.

Uudenmaan lääninoikeus kumosi jo viime vuoden kesäkuussa Kulvikiin kohdistuneet verovaateet. Verottaja ei tyytynyt päätökseen, vaan valitti siitä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi lopullisesti kaikki verottajan vaatimukset.

Verottaja olisi halunnut, että jos KHO ei suostu saattamaan sen verovaatimuksia voimaan, olisi sille annettu oikeus aloittaa prosessi alusta uudestaan uuden verotuslain perusteella. KHO kuitenkin päätti äänin 3-2 olla suostumatta verottajan vaatimuksiin.

Uudenmaan lääninoikeuden aiemmin tekemän päätöksen mukaan verottaja joutuu maksamaan Kulvikille oikeudenkäyntikuluja 100000 markkaa.

Hopeaa tuli

Kulvikin verotusasioiden tutkinnan alullepanija, selvitysmies Markku Hirvosen oli tyytyminen KHO:n päätökseen.

-Kävi vähän niin kuin leijonille, hopeaa tuli. Henkilökohtaisesti olen kyllä KHO:n vähemmistöön jääneiden päätöksen kannalla, totesi Hirvonen. Hirvosen mukaan raskas kahdeksan vuotta kestänyt prosessi kannatti käydä, vaikka häviö tulikin.

-Olisihan se aika merkillistä, jos ei oltaisi lähdetty tällaista operaatiota lainkaan tutkimaan eli jätetty asia silleen. Korkeimman hallinto-oikeuden äänestystuloksesta voi päätellä, ettei tämä mikään ajojahti ole ollut, Hirvonen lausui. Verottaja joutuu korvaamaan Kulvikin oikeudenkäyntikuluja 100000 markkaa.

-Se on pieni tappio siihen verrattuna, mitä verosaatavina on menetetty. Nyt tämä juttu on kuitenkin verottajan osalta päättynyt, Hirvonen myönsi tappion.

Kafkamaisia vuosia

Seitsemän vuotta sitten Geneveen muuttanut tekniikan tohtori Hannes Kulvik oli luonnollisesti helpottunut päätöksestä.

-On tämä ollut raskasta aikaa. Nämä asiat ovat niin monimutkaisia, että on pakko olla asiantuntija niitä selvittämään ja se taas maksaa. Ilman asiantuntijan apua tällaista verotusriitaa on yksityisen ihmisen aivan mahdotonta voittaa, totesi Kulvik.

-Minulta on mennyt omia rahoja tämän prosessin kuluihin 1,3 miljoonaa markkaa. Siinä mielessä 100000 markan korvaus on aika pieni summa. Kulvik on kokenut olleensa kaikki nämä vuodet "kafkamaisessa" pyörityksessä.

-On se aika hurjaa, kun yhtäkkiä ilmoitetaan pankista, että tilin saldo on 20 markkaa. Verottaja voi aivan mielivaltaisesti pistää ulosmittaukseen "hallintoalamaisen" kaikki tulot ja omaisuuden. Ja jos ei ole rahaa palkata asiantuntija-apua, niin tällaista juttua ei voi käydä.

Kulvik joutui muuttamaan Suomesta ulkomaille, kun työt loppuivat kotimaassa. -Suomi on pieni maa. Kotimaasta on turha hakea töitä, jos sinulla on tällainen julkisuusprosessi niskassa, Kulvik totesi.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.