Mainos

Kuluttajavirasto selvittää veronpalautuslainaamista odotettua laajemmin

Osoitteessa veronpalautusheti.fi pienlainoja kauppaava yritys on joutunut kuluttajaviraston hampaisiin. Kuluttajavirasto on aloittamassa juridista selvitystä, johon kuuluu muutakin kuin aiemmin uutisoitu yhtiön markkinointi.

Kuluttajaviraston lakimies Gunveig Planting-Visa kertoo, että se ei tarkoita välttämättä sitä, että yritys olisi syyllistynyt lainvastaiseen toimintaan. Erilaisia kysymyksiä on kuitenkin paljon.

- Tehdyssä sopimuksessa kuluttaja valtuuttaa Svea Direktin nostamaan veropalautusten maksupäivänä lainan määrän tililtä. Kun kyse on veronpalautuksesta, kuittausoikeus tulisi olla jollain toisella, Planting-Visa toteaa.

Ruotsalaisen Svea Direktin Suomen-toimintojen maajohtaja Jouni Varpelaide sanoo, että suoraveloitusvaltuutus on lainan saamisen edellytys.

- Tililtä ei lähde henkilön koko veronpalautus, vaan lainan määrä. Suoraveloitus on yksi maksutapa, jota käytetään paljon, Varpelaide sanoo.

Keskustelua käydään toistaiseksi mediassa, sillä Varpelaisen mukaan mikään viranomainen ei ole ollut yhteydessä heihin. Kuluttajavirasto aikoo ottaa yhteyttä Svea Direktiin ja lainapalveluja hoitavaan Freedom Rahoitukseen ensi tilassa.

Veronpalautuslaina ei ole pikalainaa

Kuluttajavirasto ei aio selvityksessään lähteä jälkeenjääneestä pikavippilainsäädännöstä. Yhteistä veronpalautuslainaajalle ja pikavippifirmoille on kova, etenkin vuositasolla laskettava korko.

Varpelaisen mukaan toiminnan rinnastaminen pikavippifirmoihin on väärä.

- Pikavippi on tekstiviestillä saatua lainaa. Toiseksi meidän vippimme saaminen kestää 2-5 päivää, Varpelaide toteaa.

Verohallinto on viestittänyt, ettei heillä ole mitään tekemistä palvelun kanssa, vaikka sen ilme muistuttaa Vero.fi-palvelua. Yritys kiistää, että yhdennäköisyyttä olisi haettu tarkoituksella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.