Kuluttajaliitto paheksuu ja yleisö ihmettelee Ylen digi-tv-päätöstä

Kuluttajaliitto pitää valitettavana, että Ylen päätöksenteko talonyhtiöiden keskusdigisovittimien käytöstä on edennyt hitaasti. Kansalaisilta puolestaan tulvii Yleisradioon kysymyksiä digi-tv:stä.

Kuluttajaliitto paheksuu Yleisradion digi-tv-päätöksen myöhäistä ajankohtaa.

Kuluttajaliiton ensimmäisen varapuheenjohtajan Kauko Vaarin mukaan keskusdigisovittimien käyttö taloyhtiöissä olisi pitänyt tuoda esille viimeistään marraskuussa, jolloin sairaaloille myönnettiin jatkoaikaa digi-tv:n käyttöönotossa.

- Se olisi ollut yhteismitallisesti samanlainen asia, koska taloyhtiöitä on kymmeniä tuhansia Suomessa. Ihmettelen, miksi Yleisradiossa on asian suhteen edetty näin hitaasti, Vaari sanoo.

Yle ilmoitti tiistaina sallivansa keskusdigisovittimien käytön taloyhtiöissä. Keskussovitin muuntaa lähetykset analogisiksi, joten tv-lähetyksiä voi halutessaan katsoa kotioloissa ilman erillistä sovitinta. Kaikille taloyhtiön talouksille pitää kuitenkin välittää myös digitaalinen signaali.

- Päätös on sikäli hämmentävä, että se tulee näin myöhäisessä vaiheessa. Tässä on nyt lyhyt aika toimia. Päätös hämmentää varsinkin niitä kuluttajia, joilla digiboksia ei vielä ole, Vaari kuvailee.

Kuluttajien etujärjestön varapuheenjohtaja näkee, että ihmisiä on johdettu harhaan digitaalisiin lähetyksiin siirryttäessä.

- Nämä ovat sellaisia asioita, jotka eivät ole kuluttajan näkökulmasta iloisesti merkille pantavia. Tässähän annettiin ymmärtää, ettei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin ostaa digisovitin.

Ylelle ropisee palautetta digi-tv-linjauksesta

Yleisradion uusin digi-tv-linjaus on herättänyt runsaasti kiinnostusta kansalaisten keskuudessa. Ylen digitiedottaja Mika Ojamies kertoo, että asiasta on tullut viime päivinä useita kymmeniä tiedusteluja.

- Tietysti kymmeniin viesteihin mahtuu monenlaista palautetta. Ajankohtaa kritisoidaan tai sitten ollaan huolissaan siitä, tekeekö taloyhtiöt niitä päätöksiä kuitenkaan, Ojamies mainitsee.

- Taloyhtiöiden edustajat - isännöitsijät tai talon hallituksessa vaikuttavat asukkaat - ovat kysyneet, mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja miten heidän kannattaisi toimia. Sellaisia yhteydenottoja on tullut eniten, Ojamies kertoo.

Ojamies uskoo, että kansalaisilta tulvii kysymyksiä digi-tv:stä vielä kevään kuluessakin.

- Palautteen määrä on vastannut odotuksia. Se ei yllätä puoleen eikä toiseen. Tämä on sellainen asia, joka on jo aiemmin herättänyt paljon mielenkiintoa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja