Kuluttaja-lehti: Testivoittajat pukinkonttiin – mikä on paras älypuhelin tai robotti-imuri?

Kuluttaja-lehti kokosi tuotetesteistään yhdeksän testivoittajaa suosituimmista joululahjoista.

Tuotetesteistään tunnettu Kuluttaja-lehti kokosi 12 lahjaideaa Suomessa ja ulkomailla testatuista tuotteista, jotka ovat taatusti toimivia.

Robotti-imuri

Tanskalaislehden testaama robotti-imuri ei Kuluttaja-lehden mukaan parhaimmillaankaan pärjännyt tavalliselle imurille, mutta voittajaksi testissä selviytyi iRobot Roomba, jonka hinta on noin 400 euroa.

Jäätelökone

Kuluttaja-lehden mukaan kotitekoisen jäätelön teko on nyt erityisen trendikästä. Brittilehden testissä voittajaksi selviytyi Cuisinartin IceCream Duo ICE40, jonka hinta on noin 110 euroa.

Kelluva kännykkäpussi

Kelluva kännykkäpussi on hyvä lahjaidea innokkaalle vesilläliikkujalle, sillä se voi parhaimmillaan jopa pelastaa henkesi. Ruotsalaislehden testissä parhaaksi selviytyi Aquapac Mini Whanganui-suojapussi, jonka hinta on noin 29 euroa.

Pussin läpi voi soittaa puheluita ja jos puhelin joutuu veteen, se jää kellumaan pinnalle.

Kuulokkeet

Nappikuulokkeista on tullut nykyajan asuste numero yksi, mutta ne voivat vaikuttaa kuuloon. Kuluttaja-lehden mukaan kuulokkeiden aatelia ovat Grado SR80i-kuulokkeet, joissa oli testatuista paras äänenlaatu ja ne istuivat mukavasti. Ongelmallisia olivat muun muassa paino, 220 grammaa, ja äänen vuotaminen liian helposti sisään ja ulos.

Voittajakuulokkeiden hinta on noin 150 euroa.

Kännykkä

Älypuhelimet ovat monen pukinlistalla. Kuluttaja-lehden testissä parhaaksi valittiin Samsun Galaxy S3 (hinta noin 565 euroa). Suuri koko vähensi arvosanaa minkä lisäksi heikolla kentällä testattuna se ei toiminut moitteetta, mutta esimerkiksi nettitoiminnoiltaan puhelin valittiin parhaaksi.

Kuluttaja-lehti kehottaa kuitenkin panostamaan ja maksamaan niistä ominaisuuksista, jotka ovat itselle tärkeimpiä: Miksi maksaa nopeasta netistä ja huippuluokan kamerasta, jos niitä ei käytetä?

E-kirjanlukulaite

Kirjatkin siirtyvät sähköisiksi nyt nopealla vauhdilla. Which?-brittilehti testasi kesällä e-lukulaitteita ja voittajaksi selviytyi Amazonin Kinde Keyboard 3G, jonka hinta on noin 194 euroa.

Nettiyhteys on sisäänrakennettu, minkä ansiosta kirjoja voi ladata missä tahansa, tosin vain Amazonin omasta kirjakaupasta, mistä suomalaista kirjallisuutta ei juurikaan löydy. Suomalainen Kuluttaja-lehti suosittaa Sonyn PRS-T1:ä, jonka hinta on noin 150 euroa sekä laitteen uudempaa versiota, Sony PRS-T2:ta (185 euroa).

Sähkövatkain

Sähkövatkain ei ole romanttisin lahja, mutta innokkaalle leipurille se voi olla mieleinen. Saksalaislehden testiin perusteella Kuluttaja-lehti suosittelee klassikkoa, Krups 3 Mix 5000:ta, jonka hinta on noin 60 euroa.

Juoksutakki

Juokseminen on monelle rakas harrastus ja siinä välineet etenkin talvella ovat kaiken a ja o. Kuluttaja-lehti suosittelee ruotsalaislehden tekemän testiin perusteella Haglöfsin Shield Jackettia, jonka hinta on noin 100 euroa. Testaajien mukaan se oli kevyt päällä, istui mukavasti ja piti testatuista takeista parhaiten tuulta ja pientä vesisadetta. Pakkasille tosin tämä takki ei sovellu.

Pyörän ajovalo

Pimeä vuodenaika on myös turvaton etenkin pyöräilijöille ja kävelijöille. Ruotsalaisen Råd & Rön -lehden testissä valittiin parhaaksi Sigma Lightster -lamppu, jonka hinta on noin 25 euroa. Se toimi pitkään samoilla paristoilla ja kesti jopa 20 asteen pakkasilla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja