Mainos

Kuluttaja: Lääkeyhtiöt kikkailevat Kela-korvauksilla

Lääkeyhtiöt miettivät tarkkaan, kannattaako niiden hakea lääkkeilleen Kela-korvattavuutta, kirjoitta Kuluttaja-lehti. Tästä syystä pieni lääkepakkaus voi maksaa apteekissa jopa moninkertaisesti isoon verrattuna.

Lehden esimerkkitapauksessa 10 tabletin pakkaus lääkärin määräämää antibioottia maksoi melkein 20 euroa, kun 30 tabletin pakkaus samaa lääkettä olisi maksanut noin 7 euroa. Syy oli se, että 10 kappaleen pakkauksesta ei saanut Kela-korvausta, mutta 30 kappaleen pakkauksesta sai..

Tämä johtuu lehden mukaan siitä, että lääkeyhtiöt eivät hae Kela-korvattavuutta kaikille reseptilääkkeille ja lääkepakkauksille.

Joissakin tapauksissa yhtiöt saavat lääkkeistään paremman katteen jättämällä ne korvausjärjestelmän ulkopuolelle. Tällöin yhtiö saa määritellä lääkkeen enimmäistukkuhinnan vapaasti.

Jos hintakilpailu on kovaa, yhtiön kannattaa hakea lääkkeelle Kela-korvattavuutta, sillä muuten tuote ei mene kaupaksi. Tällöin tukkuhinnan hyväksyy sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva lääkkeiden hintalautakunta Hila.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.