Mainos

Kuluttaja-asiamies Caruna-tapauksesta: Ryhmäkanteeseen paljon ilmoittautujia jo etukäteen

Eduskunnan talousvaliokunnan kuultavana tänään ollut kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen kertoi, että innokkaita ilmoittautujia ryhmävalitukseen tai järeämpään ryhmäkanteeseen sähkönsiirtoyhtiö Carunaa vastaan on ollut paljon.

– Paljon tulee postia, sitä tulee tietysti muillekin kuin meille ja toivottavasti yritykselle (Carunalle) itselleenkin sitä menee, sanoi Hentunen toimittajille eduskunnassa.

Hentunen sanoi, että vielä ei kuitenkaan kannata ilmoittautua. Ryhmävalitusta tai -kannetta ryhdytään tekemään vasta siinä tapauksessa, että neuvottelut Carunan kanssa eivät johda tulokseen. Kuluttaja-asiamies toivoo, että neuvotteluissa päästäisiin nopeasti sopuun, sillä hinnankorotukset ovat tulossa voimaan maaliskuun alussa. Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla.


Jos Carunalta ehtii tulla lasku ennen kuin mahdollinen neuvottelutulos syntyy, kuluttajaviranomaisilta on tulossa ohjeita siitä, miten siihen heidän mielestään kannattaisi reagoida.

Caruna ilmoitti tammikuun lopussa aikovansa nostaa osassa maata sähkönsiirtomaksua keskimäärin 27 prosenttia. Kuluttaja-asiamiehen mielestä kohtuullisia olisivat 10-15 prosentin korotukset.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.