Mainos

Kulttuurikaupunki Avignon hyödyntää historiaa

Avignon on Helsingin ohella yksi tämän vuoden Euroopan kulttuurikaupungeista. Tämä Etelä-Ranskan kaupunki on ottanut pääteemakseen kauneuden sen kaikissa muodoissa.

Vaikka Avignonin kulttuurikaupungin kuningasajatus, sen 1500-luvulla tulvien katkaiseman sillan korjaaminen, jäi toteuttamatta, keskiaikaisen kaupungin muita puitteita on käytetty erinomaisesti hyväksi. 1300-luvulla Avignon oli koko kristikunnan keskus yhteensä yhdeksän paavin asuessa siellä. Paavien palatsi on avainasemassa myös nyt kulttuurikaupunkivuonna.

Juuri avattu suurnäyttely vie kävijät kymmenien toisiaan seuraavien salien ja ahtaiden ikivanhojen käytävien kautta yllätyksestä toiseen. Näyttelyn teema on kauneus mitä erilaisimmissa, hämmästyttävissä muodoissa.

Klassista kauneutta edustavat arvokkaat museoesineet, mutta joka toisessa salissa saa ällistellä mielikuvituksen lentoa, esimerkiksi tonneittain tuoksuvia laakerinlehtiä on aseteltu seinätapetiksi. Suosittu amerikkalaistaiteilija sen sijaan käyttää 300 tonnin painosta tuoreita kukkia, kaikkiaan 70 000 kappaletta.

-Työni on pieni kunnianosoitus Picassolle, jonka viimeinen näyttely pidettiin täällä, kertoo taiteilija Jeff Koons. Näyttelyn lopuksi katsoja voi vaikka itse hypätä taulun sisälle ja pistää pystyyn omn taideteoksensa puitteet.

Paavien palatsin jälkeen kulttuurikaupungin muita kohteita voi kiertää siihen tarkoitukseen varatulla bussilla. Kukin kohde on merkitty hansikkaalla, ja myös kohteiden väliset reitit on koristeltu etelän väreillä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.