Kulta-Aikun ura kuvina, katso!

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen yksi unelma toteutui, kun hän voitti 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun MM-kisoissa Liberecissä.

Menestyksekkään hiihtokauden lisäksi hollolalaisurheilijalla on riittänyt myös muuta juhlittavaa, sillä helmikuun alussa hän täytti 30 vuotta ja jouluna hän meni kihloihin.

Myös Aino-Kaisaa kahdeksan minuuttia nuorempi kaksoissisko Maija Saarinen on niittänyt mainetta hiihtoladuilla. Keväällä 2008 Joutsan Pommia edustavat sisarukset saavuttivat SM-hopeaa parisprintissä Kuusamossa.

Aino-Kaisa on ollut Linnan juhlissa pitkäaikaisen miesystävänsä Tom Gustafssonin kanssa kaksi kertaa, vuosina 2006 ja 2007. Pari meni kihloihin jouluna.

Torstaina MM-hiihdoissa täpärästi mitalitta jäänyt Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen hiihtivät joukkuesprinttihiihdon olympiapronssia Torinon olympialaisissa vuonna 2006.

Ennen maailmanmestaruutta Aino-Kaisan parhaat sijoitukset arvokisojen henkilökohtaisilla matkoilla ovat olleet Oberstdorfin MM-kisojen perinteisen hiihtotavan 30 kilometrin neljäs sija vuonna 2005 sekä samalla matkalla ja samalla tyylillä hiihdetyn Sapporon MM-kisojen neljäs vuonna 2007.

Aino-Kaisa taitaa myös rullahiihdon. Tässä juhlitaan Waltikka Formulahiihtojen ykkösijaa Valkeakoskella vuonna 2000.

Aino-Kaisa voitti sprinttihiihdon ensimmäisen Suomen mestaruuden Keravalla vuonna 2000.

Krista Uusitalo, Aino-Kaisa ja Maija Saarinen muodostivat 20-vuotiaiden tyttöjen mitalikolmikon nuorten SM-hiihdoissa Ikaalisissa vuonna 1999.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat