Kulinaarinen Kabaree 25.11.1999

Toimittaja Sonja Blåberg
Vieraana Ravintolakoulu Perhosta opettaja Leena Savolainen kertomassa Kulinaarisesta Kabareesta.

Fil stroganov


1 iso sipuli
500-600 g naudan ulkofileetä
2 rkl öljyä tai voita
1 dl vettä tai punaviiniä
2 tl lihafondia
ripaus mustapippurirouhetta
1 dl kermaa
1 tlk smetanaa
1-2 suolakurkkua

Koristeeksi:


ruohosipulia

Leikkaa filee poikkisyin viipaleiksi ja viipaleet suikaleiksi. Ruskista huoneenlämpöiset lihasuikaleet pieni erä kerrallaan paistinpannussa ja nosta sitten pataan. Huuhtele pannua välillä vesitilkalla tai punaviinillä ja kaada huuhteluvesi lihojen päälle. Kiehauta lihasuikaleet. Lisää pataan smetana ja kerma.
Ruskista samalla tavalla myös pilkottu sipuli ja kaada lihojen päälle. Sekoita ja hauduta. Lisää pataan lopuksi suikaloidut suolakurkut ja pippuri. Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat