Kuivuus hidastaa kasvien kasvua lähes koko maassa

Avomaan mansikoita saataneen etelässä jo juhannuksena

varhaisperunaa

Viime viikkojen kuivuus haittaa kasvien kasvua miltei koko maassa. Lämpimän sään ansiosta kasvit kypsyvät kuitenkin edelleen noin viikon etuajassa.

Varhaisperunaa on nostettu Varsinais-Suomessa ja Turunmaalla parin viikon ajan ja nostopuuhiin päästään pian myös muualla maassa. Sadosta odotetaan normaalia. Myös varhaisvihannesten satokausi on alkanut.

Ensimmäiset mansikat on poimittu harsolla suojatuista kasvustoista tällä viikolla Lounais-Suomessa. Avomaan mansikan satokausi alkanee Etelä- ja Keski-Suomessa juhannuksen tienoilla eli miltei kaksi viikkoa tavanomaista aikaisemmin, mikäli sää jatkuu lämpimänä, Maaseutukeskusten liitto arvioi kasvutilannekatsauksessaan.

Halla haavoitti eniten herukkaa

Hallan aiheuttamat vahingot ovat useimpien kasvien kohdalla jääneet vähäisiksi. Eniten hallasta näyttävät kärsineen herukat, joiden sato jäänee viime vuoden tapaan normaalia pienemmäksi. Sokerijuurikas kasvaa nyt Uudenmaan rannikkoseudulla, Varsinais-Suomessa, Etelä-Karjalassa ja Pohjanmaalla. Rypsi on taimella suuressa osassa maata.

Kevätviljat ovat pääosin oraalla, etelässä jo pensomisvaiheessa. Säilörehun korjuu on alkanut ja sadosta odotetaan likimain normaalia koko maassa Varsinais-Suomea lukuun ottamatta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja