Mainos

Kuistilla riehunut karhu jouduttiin lopettamaan – yritti kiivetä seinää pitkin ja rikkoi irtaimistoa

Kuusamon Hiltusessa jouduttiin lopettamaan uhkaavasti käyttäytynyt karhu maanantai-iltana.

Poliisi sai ilmoituksen kesämökille saapuneesta karhusta, joka riehui ja rikkoi paikkoja. Karhu muun muassa rikkoi kuistilla ollutta irtaimistoa ja yritti kiivetä seinää pitkin. Mökin sisällä oli tapahtuma-aikaan pariskunta ja heidän kolme pientä lastaan.

– Paikalla olleet olivat olleet hätääntyneitä tilanteesta, karhu kuitenkin riehui kuistilla. Lapsille varmasti aikamoinen kokemus, ylikonstaapeli Mauri Liikanen Oulun poliisista kommentoi.

Hampaiden huono kunto herättää kysymyksiä

Poliisi ja paikallinen riistanhoitoyhdistys yrittivät hätistellä karhua pois käyttämällä koiria sekä ampumalla kiväärillä ilmaan. Karhu ei hätistelyistä huolimatta suostunut poistumaan, vaan jatkoi uhkaavaa käyttäytymistä tulemalla ihmisiä kohti. Poliisin päätöksellä karhu päätetiin lopettaa.

Kyseessä oli nuori uroskarhu, joka oli 120 senttimetriä pitkä ja painoi 70 kiloa. Tassun leveydeksi mitattiin 11 senttimetriä.

– Karhun hampaiden kunto jäi ihmetyttämään, sillä ne olivat eläimen ikään nähden huonossa kunnossa. Osa oli katkennut ja osa mädäntynyt. Hampaat lähtevät jatkotutkimuksiin Eviraan, Liikanen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.