Kuinka estää sipuli-itkut? Ota talteen nämä 7 uskomatonta kotiniksiä

Tiesitkö että kotisi tarvikkeilla voi olla monesti useampi kuin vain yksi käyttötarkoitus? Nämä niksit toimivat apuna arjen pienissä ongelmatilanteissa tai tuovat uutta ilmettä kotiisi.

Kokeile näitä seitsemää vinkkiä ja löydät kotisi tarvikkeista täysin uusia ulottuvuuksia.

1. Leivontasooda avaa viemärin

Leivontasoodalla voi tehdä lähes mitä tahansa, mutta tiesitkö että sillä voi myös avata viemärin. Kaada puoli kupillista leivontasoodaa ja puoli kupillista viinietikkaa tukkeutuneeseen viemäriin. Peitä lavuaarin suuaukko märällä rätillä ja anna leivontasoodan vaikuttaan viitisen minuuttia. Poista sitten rätti ja valuta lavuaariin kiehuvan kuumaa vettä.

2. Vauvaöljy kiillottaa metallipinnat

Vauvan iholle käytettävä öljy toimii yllättäen myös metalliesineiden ja kromipintojen puhdistamiseen ja kiillottamiseen. Laita öljyä kuivaan puuvillaliinaan ja pyyhi kromipinnat sillä. Kotisi metallipinnat saavat ennen näkemättömän kiillon.

3. Kynttilä estää itkemisen sipulia leikatessasi

Rupeatko itkemään aina leikatessasi sipulia? Laita seuraavalla kerralla sipulia leikatessasi kynttilä pöydälle jolla leikkaat. Kynttilän liekki polttaa pois sipulihöyryt ja leikkaaminen helpottuu. Varo kuitenkin ettet polta itseäsi ruoanlaiton tohinassa!

4. Alumiinifolio korvaa teräsvillan

Rypistä reilun kokoinen palanen alumiinifoliota nyrkin kokoiseksi mytyksi. Hinkkaa foliopallolla pinttynyt lika astioista, etkä tarvitse enää teräsvillaa.

5. Kakkuteline tai mariskooli saippua-astiana

Jos haluat tuoda luksusta kylpyhuoneeseesi helposti, aseta erivärisiä palasaippuoita jalalliseen kakku- tai leivosvatiin tai mariskooliin.Ylellinen ilme kylpyhuoneessa ei ole vain luksushotellien etuoikeus.

6. Hammasharjateline kukkamaljakkona

Haluatko illalliskattaukseesi kauniin kukka-asetelman, mutta sinulla ei ole sopivan kokoista maljakkoa? Laita kukat hammasharjatelineeseen, jossa on erilliset kolot hammasharjoille. Näin kukat saavat myös tukea ja asetelma pysyy ryhdikkäänä.

7. Klemmari kirjanmerkkinä

Harvoin kirjaa lukiessa lähistöllä sattuu olemaan kirjanmerkkiä. Klemmareita sen sijaan löytyy jokaisesta kodista ja toimistosta. Käytä klemmaria kirjanmerkkinä ja lopeta kirjan sivujen kulmien taitteleminen sivun merkitsemiseksi.

Lähde: Huffington Post: New Uses For Old Things

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat