KRP saanut valmiiksi Tornion räjähdyksen esitutkinnan: yksityiskohtaiset tapahtumat ennen ja jälkeen räjähdyksen selvillä

1:30
Tältä Tornion räjähdyspaikalla näytti elokuussa.

Rajavartiolaitoksen pakettiauton epäillään olleen tietoinen kohde Tornion elokuisessa räjähdyksessä.

Torniossa 4. elokuuta tapahtuneen räjähdyksen esitutkinta on valmistunut ja se on siirretty syyteharkintaan Pohjois-Suomen syyttäjäalueelle Kemin toimipaikkaan.

Räjähdyksessä vaurioitui Tornion Aarnintiellä Rajavartiolaitoksen käyttöön vuokrattu Volkswagen Transporter -henkilöpakettiauto. Räjähdyksestä ei aiheutunut henkilövahinkoja. 

Keskusrikospoliisin mukaan esitutkinnassa on saatu selvitettyä yksityiskohtaisesti tapahtumat ennen ja jälkeen räjähdyksen. Teossa käytetty räjähde on ollut pienehkö ja se on ollut louhintaräjähdettä. Räjähteen alkuperä ei ole tiedossa.

– Poliisi on saanut selkeän kuvan tapahtumista Aarnintiellä. Esitutkinnan perusteella epäillään, että rikoksesta epäillyllä on ollut tiedossa, että kohteena ollut auto on Rajavartiolaitoksen käyttämä henkilöpakettiauto. Esitutkinnassa teon suunnitelmallisuutta, motiivia ja sitä, miksi kohteeksi valikoitui Rajavartiolaitoksen käyttämä auto, selvitettiin erittäin laajasti. Epäillyt eivät kuitenkaan halunneet avata kaikkia asioita esitutkinnassa, joten teon selvittäminen jatkuu käräjäoikeudessa lähitulevaisuudessa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Teemu Mäntyniemi keskusrikospoliisista tiedotteessa.

Valmistuneessa esitutkinnassa on kaksi rikoksesta epäiltyä, joista toinen on edelleen matkustuskiellossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja