Mainos

KRP on lähettänyt Tallinnaan uhrintunnistajan

Keskusrikospoliisi on lähettänyt Viroon Copterlinen kopteriturman vuoksi uhrintunnistusyksikön edustajan ja yhden muun tutkijan. KRP päätti asiasta keskusteltuaan Viron keskusrikospoliisin kanssa.

-Yksi uhrintunnistusyksikön edustaja ja toinen poliisin edustaja ovat parhaillaan matkalla ja saapuvat Tallinnaan vielä illansuussa, rikosylikomisario Göran Wennqvist kertoo.

Wennqvistin mukaan keskusrikospoliisilla ei ole toistaiseksi tietoa siitä, että mereen pudonneessa Copterlinen helikopterissa olleet ihmiset olisivat kuolleet.

Viron pääministerin Andrus Ansipin mukaan taas on syytä uskoa, että onnettomuushelikopterissa olleet ovat menehtyneet. Ansip kertoi näkemyksensä Viron sisäministeriön infossa Tallinnassa.

Keskusrikospoliisi on saanut käsiinsä turmakopterin matkustusluettelon, jonka mukaan suomalaisia oli onnettomuudessa mukana yhteensä kahdeksan. Heistä kuusi on matkustajia ja kaksi miehistön jäseniä eli kapteeni ja perämies.

-Yhtä lukuun ottamatta suomalaiset ovat miehiä. Lapsia ei matkustajaluettelon mukaan ole suomalaisten joukossa, Wennqvist totesi.

Jatko epäselvä

Hänen mukaansa pelastustoimet ovat edelleen onnettomuusalueella käynnissä, joten KRP:n jatkotoimista Tallinnan päässä ei ole vielä täsmällistä tietoa. Toimintaa ja tutkintaa johtavat Viron viranomaiset, ja Suomen keskusrikospoliisi auttaa heitä tässä tehtävässä.

Siitäkään ei ole toistaiseksi selvyyttä, hoidetaanko alustava uhrintunnistus suomalaisten osalta Suomessa vai Virossa, jos pelot kopterissa olleiden ihmisten kuolemasta osoittautuvat todeksi.

-Asiaa on ennenaikaista pohtia. Katsotaan nyt mitä ilta, yö ja huomenaamu tuovat tullessaan, Wennqvist sanoi.

Vastaavissa tapauksissa lopullinen uhrintunnistus on tapahtunut kuitenkin aina Suomen päässä.

Copterlinen helikopteri putosi Suomenlahden merivartioston mukaan mereen ennen yhtä iltapäivällä pian sen jälkeen, kun se lähti Tallinnasta kohti Helsinkiä. Onnettomuus tapahtui Naissaaren edustalla viisi kilometriä Viron aluevesirajan sisäpuolella. Turmapaikalla on vettä 60 metriä.

Kopterissa oli onnettomuushetkellä kaikkiaan kaksitoista matkustajaa ja kaksi miehistön jäsentä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.