Rikospaikassa tänään: KRP:n rikosylikomisarion mukaan Suomessa täytyy nyt herätä – Oulun epäillyt seksuaalirikokset ovat vasta jäävuoren huippu

1:33

Oulussa paljastuneet epäillyt törkeät lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset ovat vain jäävuoren huippu, sanoo keskusrikospoliisin rikosylikomisario Sari Sarani tämän illan Rikospaikka-ohjelmassa.

KRP:n kyberrikoskeskuksessa tiedustelutyötä tekevän Saranin mukaan Oulun tapaus on Suomen oloissa poikkeuksellinen, mutta kansainvälisesti jopa tyypillinen.  

– Todella ikävä tapaus, mutta valitettavasti tämä ei ole ainoa Suomessa vaan vasta jäävuoren huippu. Tämä on sellainen rikollisuuden laji, joka ei tule ihmisten eikä viranomaistenkaan tietoon helposti. Valtaosa jää pimentoon, Sarani sanoo ohjelman haastattelussa.

Oulun poliisi epäilee ainakin kahdeksaa ulkomaalaistaustaista miestä törkeistä seksuaalirikoksista, jotka ovat kohdistuneet hieman yli 10-vuotiaaseen suomalaistyttöön. Lisäksi tutkinnassa on juttu, jossa uhreina ovat olleet kaksi 14-vuotiasta tyttöä.

Saranin mukaan Suomessa pitäisi alkaa herätä siihen, että tämän alan rikollisuus alkaa olla järjestäytynyttä ja väkivalta kohdistuu entistä nuorempiin lapsiin ja on entistä raaempaa.

Rikospaikka tänään keskiviikkona klo 22.35 MTV3-kanavalla

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja