Mainos

KRP joutuu avaamaan Ulvilan tutkinnan peitetoimintaa

Keskusrikospoliisi joutuu paljastamaan Ulvilan henkirikostutkinnan peitetoiminnassa tekemiään havaintoja ja arvioita.

Korkeimman oikeuden (KKO) mukaan asiakirjoista saa salata peitetoimintaan osallistuneiden poliisien nimet. Salata saa myös tietoja peitetoiminnan suunnitelmista sekä siitä, miten poliisi hoiti seurannan, salaamisen ja yhteydenpidon.

Tiedot annetaan vain asianosaisten ja Vaasan hovioikeuden käyttöön. KRP:n tulee toimittaa asiakirjat viimeistään ensi tiistaina.

Ulvilan henkirikoksesta syytetyn Anneli Auerin puolustus oli vaatinut peitetoiminta-asiakirjoja tietoonsa. Puolustuksen mukaan poliisi solutti oman työntekijänsä Sepon Auerin miesystäväksi. Auer tuomittiin käräjäoikeudessa elinkautiseen puolisonsa murhasta. Hän on koko ajan kiistänyt teon.

KRP on vaatinut kaikkea peitetoimintatietoa salattavaksi. Se on myöntänyt vain, että Ulvilan tutkinnassa käytettiin peitetoimintaa, jonka kohde oli Auer.

KKO:n mukaan oikeudenmukainen oikeudenkäynti edellyttää, että puolustuksella on käytettävissään esitutkinnan aikana kertynyt aineisto mahdollisimman laajasti.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan poliisi noudattaa KKO:n päätöstä. Hänen mielestään päätös on tarpeeksi selkeä. Siitä selviää, mitä pitää paljastaa ja mitä ei.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.