Kroatian viisuedustajaa syytetään Käärijä-kopioksi: "Halpa yritys"

Baby Lasagna edustaa Kroatiaa Euroviisuissa.

Viime viikonloppuna Kroatian viisukarsinnan voitti Baby Lasagna kappaleella Rim Tim Tagi Dim ja näin ollen hän edustaa maataan keväällä Euroviisuissa. Menevä kappale vetosi sekä raateihin että yleisöön, sillä Baby Lasagna voitti ylivoimaisesti karsinnan. Yleisöääniä hän keräsi peräti 247, kun toiseksi tullut keräsi vain 27.

Tarkkasilmäiset ovat kuitenkin huomioineet jotain tuttua artistissa, sillä sitä verrataan Suomen viisusankariin Käärijään ja jopa syytetään kopioksi. Baby Lasagnalla on muun muassa puhvihihat ja lavashowssa nähdään sekä vihreää että pinkkiä. 

Tästä pääset katsomaan Baby Lasagnan esityksen:

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täällä

–Taas yksi halpa yritys olla Käärijä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täällä

– Baby Lasagna voitti tasan vuosi myöhemmin kuin Käärijä. Mikä upea sattuma.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täällä

– Voisimmeko kaikki olla vertaamatta Baby Lasagnaa Käärijään. Ainoa asia, joka heillä on yhteistä on se, että he voittivat samana päivänä vuoden erolla.

Monet ovat myös tyrmistyneitä kopiointiväitteisiin. Eräs käyttäjä viestipalvelu X:ssä toteaa, että jokainen artisti on ottanut vaikutteita muista artististeista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täällä

Euroviisut ovat jakaneet Instagram-tilillään pätkän Baby Lasagnan voittokappaleesta ja myös siellä on vertauksia Käärijään.

– Laulu on heikkoa ja se on latteampi versio Käärijästä. En usko, että raadit antavat tämän voittaa, mutta onnea Kroatialle. 

–Suomen kopio 2023.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Suomea tänä vuonna viisuissa edustaa Windows95man, joka kilpailee samassa semifinaalissa kuin Baby Lasagna. Euroviisut järjestetään toukokuussa Ruotsin Malmössä.

Lue myös:

    Uusimmat