Kristillisen yhdistyksen kursseilla eheytetään homoja: "Seksuaalisuus on valinta"

Kristillisen Aslan-yhdistyksen eheyttämiskursseja pidetään vahingollisina.

Aslanin kursseilla tarjotaan tukea muun muassa seksuaalisen identiteetin muuttamiseen. Helsingin Sanomien Kuukausiliite kertoi tänään laajasti Aslanista.

Aslan-yhdistyksen eheytymiskurssin läpikäynyt nainen varoittaa ihmisiä osallistumasta leireille.

Nainen kertoi kokemuksistaan STT:lle lauantaina. Noin 30-vuotias nainen esiintyy aiheen luonteen vuoksi nimettömänä.

Hän arvioi, että homojen käännyttäminen heteroiksi on Aslanin leiriohjelmassa keskeistä.

– Ryhmän vetäjät sanoivat, että homoseksuaalisuus on ihmisen oma valinta.

Naista kannustettiin "hommaamaan mieskavereita".

– Tulin sen seurauksena rikkoneeksi monia ihmisiä. Tuli luvattua miehille, että mennään naimisiin, mutta en kuitenkaan pystynyt.

"Persoonallisuuteen kajoamista"

Arkkiatri Risto Pelkonen ei hyväksy toimintaa. Hänen mielestään kyse on ihmisen yksityisyyteen ja persoonallisuuteen kajoamisesta sekä manipuloinnista.

– Ihmisiä ei hyväksytä sellaisenaan, vaan jonkin ominaisuuden perusteella heidät tuomitaan ja heistä tahdotaan tehdä toisenlaisia.

Aslanin eheytyskurssitus ei ole osa luterilaisen kirkon palvelua. Kirkon diakonia- ja sielunhoitoyksikön apulaisjohtaja Sampo Muurinen pitää Aslanin tarjoamia kursseja järkyttävinä.

– Tällaisten asioiden käsittelyyn tarvitaan raitishenkistä apua eikä äärilaidan kristilliseltä suunnalta tulevaa oikein, väärin, sairas, terve, ehjä, rikki -ajattelua, jolla ei ole mitään tekemistä ihmisen sielunhoidollisen tukemisen kanssa, jossa hän etsii itseään, Muurinen sanoo.

Aslan: Vääristeltyä tietoa

Aslanin mukaan Kuukausiliitteen juttu antaa leireistä väärän kuvan.

– Eheytyminen ei ensinnäkään liity kaikkien kohdalla seksuaalisuuteen. Itse löysin leiriltä elämäniloa ja uskoa omiin mahdollisuuksiin, sanoo järjestön hallituksen puheenjohtaja Pirkko Alaranta.

Alaranta korostaa, että homoseksuaalisuus ei ole Aslanin näkemyksen mukaan sairaus.

– Me emme myöskään tietoisesti tähtää siihen, että joku homo eheytyy heteroksi. Mutta jos ihminen haluaa muuttaa seksuaalista identiteettiään, kai hänellä on oikeus hakea siihen apua?

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat