Krista Tervolta vaikuttava leiskautus – moukari kaarsi lähes 72 metriä

Karhulan Katajaisten Krista Tervo voitti Kankaanpäässä järjestetyn kotimaisen moukarinheittokiertueen avauskilpailun tuloksella 71,81.

Komea kaari on Tervon koko uran kolmanneksi paras. Hän heitti viime kesänä ennätyksensä 72,12.

Voittoheitto irtosi kädestä kolmen pyörähdyksen tekniikalla.

– Kilpailussa tuntuu välillä menevän paremmin kolmella pyörähdyksellä. Neljä on varmempi, mutta tuossa heitossa tuntui hyvältä päästää siinä kohtaa irti, Tervo sanoi.

Myös toiseksi tullut Silja Kosonen heitti uransa kolmanneksi parhaan tuloksen. Someron Esan lahjakkuus heitti 69,82.

– Tässä on ollut spekulointia maailmanennätyksistä ja muista, mutta en hakenut nyt nuorten ME:tä tai mitään vastaavaa. Melkein 70 metriä on hyvä kauden ensimmäiseen kilpailuun. Olen enemmän kuin tyytyväinen, Kosonen sanoi.

Tervon sarja oli tasaisen vahva, ja voittoheitto irtosi viimeisellä kierroksella.

– Kisa tuntui kokonaisuutena hyvältä. Se oli tasaista tekemistä ja sain vielä vähän piikkiä loppuun. Oli oikein hyvä kokonaisuus, Tervo hehkutti.

Kososen mukaan hänen tekniikassaan oli vielä viilaamista.

– Vähän enemmän olisin halunnut heittää, mutta tekniikka ei nyt oikein toiminut. Yritin vähän liikaa ja läksin vetämään. Olisi pitänyt antaa heiton mennä rennommin, Kosonen sanoi.

Kosonen on tällä hetkellä maaliskuisen Suomen ennätyksensä 72,44 myötä maailmantilaston sijalla 14. Tervo on sijalla 18.

Kankaanpään kovatasoisen kilpailun kolmas oli Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen ennätyksellään 68,65.

– Kauden ensimmäinen kisa on aina tuollaista koettelua. Parantamiseen varaa jäi ja innolla odotan seuraava kisaa, Koskinen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja