Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen kärkivauhdissa Lillehammerissa – palkintosijat karkasivat niukasti

Lillehammerissa kilpailtu maastohiihdon maailmancup-kauden toinen viikonloppu päättyi naisten osalta 20 kilometrin perinteisen yhteislähtöön. Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen taistelivat kärkisijoista loppuun saakka.

Voittoon kiri Ruotsin Frida Karlsson, joka teki viimeiselle kierrokselle lähdettäessä iskun ja karsi kärkiryhmään pienemmäksi. Karlssonin kyydistä pudonneet urheilijat onnistuivat kuitenkin kuromaan eron umpeen, ja viimeiseltä kierrokselta stadionille palasi yli kymmenen urheilijan ryhmä.

Norjan Tiril Udnes Weng hävisi loppukirissä Karlssonille 0,6 sekuntia. Ebba Andersson oli kolmas, ja ruotsalaisten kaksoisvoitto jäi vain 0,6 sekunnin päähän.

Takaa-ajoryhmää viimeisellä kierroksella johtanut Pärmäkoski ylitti maalilinjan sijalla neljä. Eroa Karlssoniin jäi vain 2,9 sekuntia. Niskanen oli viides 0,6 sekuntia Pärmäkoskea hitaampana.

Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli 18:s, Katri Lylynperä 22:s, Hilla Niemelä 37:s ja Eveliina Piippo 41:s.